قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
معاون دانشگاه خواجه نصیر مطرح كرد؛

رشد رساله های همسو با نیازهای صنایع در سال ۹۹

رشد رساله های همسو با نیازهای صنایع در سال ۹۹

معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر از رشد پایان نامه های همسو با نیازهای صنایع در سال ۹۹ نسبت به سنوات قبل آگاهی داد و اظهار داشت: با یک تغییر دیدگاه، جنبه های کاربردی پروژه های تحقیقاتی تقویت شد.



محمد طالعی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به سیاست گذاری وزارت علوم در بحث هدفمند کردن رساله ها و ابلاغ آیین نامه های مربوطه، اضافه کرد: در سنوات گذشته عمده رساله ها معطوف به انتشار مقالات علمی بود. نمی خواهم آن روند را زیر سوال ببرم، چون که اگر امروز رتبه ۱۵ علمی جهان و رده اول منطقه را در اختیار داریم، ثمره همان سیاست گذاری و تلاش در جهت تحقق آن است، ولی با عنایت به شرایط کنونی کشور و تحریم، مسلماً دانشجویان تحصیلات تکمیلی که به عنوان نیروهای جوان، پرانرژی و نخبه در حال فعالیت در حوزه پژوهش و تحقیق هستند، بهتر است که علاوه بر بحث انتشارات علمی به حل مشکلات و مسائل کشور هم توجه داشته باشند.
رشد رساله های همسو با نیازهای صنایع
طالعی با اشاره به اینکه دانشگاه خواجه نصیر سیاست های خوبی در این خصوص داشته است، خاطرنشان کرد: طبق آمارها، شاهد رشد چشم گیر رساله های همسو با نیازهای صنایع نسبت به سنوات گذشته هستیم. صنایع هم متقابلاً هم حمایت مالی از این رساله ها داشته اند و دانشجویان حالا در حال کار کردن روی حوزه های مختلف برای رفع نیاز صنعت هستند.
تقویت جنبه های کاربردی و فناورانه پروژه های تحقیقاتی
وی با اشاره به اینکه هر اقدام مؤثر و هوشمندانه ای یک آغاز و یک سیر تکامل دارد، اظهار داشت: در سالهای گذشته، اغلب پژوهش هایی که در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی انجام می شد، معطوف به تحقیقات پایه بود که به صورت کلی و در چارچوب پروژه های تحقیقاتیِ پژوهشی و بنیادی دسته بندی می شد. حالا اما با تغییر دیدگاهی که هم در صنعت نسبت به انتظاری که از دانشگاه دارد و هم در بین هیأت علمی ها رخ داده است، آنچه که مورد توجه قرار دارد جنبه های کاربردی و فناورانه پروژه های تحقیقاتی است.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر با مثبت ارزیابی کردن این تغییر نگرش، اضافه کرد: هم اکنون غالباً پروژه های معطوف به محصول در حال تعریف است تا هم اعضای هیأت علمی و هم دانشجویان تحصیلات تکمیلی در چارچوب تیم روی آنها کار کنند. مسلماً در این پروژه ها ما انتظار نداریم یا به عبارت صحیح تر؛ کمتر انتظار داریم که دانشگاه یک محصول آماده مصرف را به بازار عرضه نماید.
طالعی اظهار داشت: دانشگاه ها معمولاً در حوزه فناوری هایی با سطح تکنولوژی ۴- ۵ یا ۶، تا محصولات نیمه صنعتی پیش می روند، سپس محصول را تحویل صنعت می دهند، این صنعت است که در ادامه کار تولید انبوه را بر عهده خواهد داشت.
پروژه ساخت ماهواره های کوچک و عبور از مرزهای تحریم
وی در تشریح مهم ترین پروژه هایی که دانشگاه خواجه نصیر در سال ۹۹ بر آنها تمرکز داشته است، عنوان کرد: یکی از پروژه های ما پروژه ای در مورد «تاسواره» یا ماهواره های کوچک (CubeSat) است که در دانشگاه هوا فضا انجام و به عنوان یکی از پروژه های برتر وزارت علوم از آن یاد شد.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر اضافه کرد: این پروژه در جهت دستیابی به یک توانمندی فناورانه برای عبور از مرزهای تحریم و ایجاد زیرساخت های مبتنی بر ماهواره ها بود. این طرح جهت بهره برداری در حوزه های مختلف همچون؛ مخابرات، سنجش از طریق و فعالیتهای پایشی، یکی از نیازهای مهم کشور به حساب می آید که خوشبختانه آنرا با مشارکت سازمان فضایی با موفقیت به انجام رسانده و تحویل دادیم و الان گام های بعدی آن در دست اقدام است.
سامانه پایش محصولات کشاورزی افتتاح شد / ‏سیاستگذاری بهتر برای صادرات و واردات
وی ضمن اشاره به توسعه سامانه «تهران من» توسط دانشکده کامپیوتر دانشگاه خواجه نصیر برای شهرداری تهران، از توسعه سامانه پایش محصولات کشاورزی برای وزارت جهاد کشاورزی هم بعنوان یکی دیگر از پروژه های این دانشگاه یاد کرد و اظهار داشت: نتایج این پروژه، امکانی را فراهم می آورد تا مدیران ستادی با پیشبینی حجم کشت و تولید محصولات، سیاست گذاری های بهتری را در مورد صادرات یا واردات این محصولات داشته باشند.

1400/01/07
14:36:24
5.0 / 5
1344
تگهای خبر: سازمان , كامپیوتر , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵