قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
رئیس دانشگاه تهران مطرح كرد؛

آمادگی جهت راه اندازی شعبه دانشگاه تهران در ارمنستان

آمادگی جهت راه اندازی شعبه دانشگاه تهران در ارمنستان

رییس دانشگاه تهران جهت راه اندازی شعبه دانشگاه تهران در کشور ارمنستان اعلام آمادگی کرد.



به گزارش قائم به نقل از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران در دیدار با سفیر جمهوری ارمنستان در کشورمان که در محل سالن شورای دانشگاه برگزار شد، در پی مرور تفاهم نامه های بین مراکز علمی و دانشگاهی ایران و ارمنستان، گفت: لازم است نگاهی عملگرا نسبت به تفاهم نامه های بین دانشگاهی داشته باشیم و تفاهم نامه ها را از روی کاغذ به صحنه ساماندهی کارهای علمی مشترک بیاوریم.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره درخواست های کشورهای مختلف شامل عراق، سوریه، قطر و لبنان برای ایجاد شعبه دانشگاه تهران در این کشورها، جهت راه اندازی شعبه دانشگاه تهران در کشور ارمنستان اعلام آمادگی کرد.
وی اظهار داشت: اگر زمینه لازم فراهم گردد، آمادگی داریم بستر کارهای علمی مشترک در ارمنستان را در قالب ایجاد شعبه دانشگاه تهران و یا برگزاری دوره های مشترک در رشته هایی که پیوندهای فرهنگی و اجتماعی بین دو کشور را ارتقا ببخشند، دنبال نماییم.
مقیمی از آموزش زبان فارسی و ایجاد کرسی زبان فارسی در دانشگاه های ارمنستان و تبادل استاد و دانشجو در حوزه های مختلف علمی بعنوان زمینه های اولویت دار و مورد علاقه دانشگاه تهران نام برد و اظهار داشت: دانشگاه تهران یک دانشگاه جامع و دارای سابقه تربیت نیروی متخصص در نزدیک به ۱۰۰۰ رشته است. همین سابقه، وضعیت ممتازی را بمنظور توسعه همکاریهای علمی برای این دانشگاه به وجود آورده است.
وی با اعلان اینکه دیپلماسی علمی می تواند تضمین کننده امنیت ملی پایدار کشورها باشد، اضافه کرد: توسعه روابط علمی می تواند دیپلماسی علمی را بین کشورها ارتقا دهد. ما فکر می نماییم که توسعه روابط علمی دانشگاهی بین ایران و ارمنستان می تواند تضمین کننده امنیت پایدار منطقه بدون دخالت بیگانگان باشد و زمینه را برای گفتگو و مفاهمه در منطقه فراهم آورد.
رئیس دانشگاه تهران اشاره کرد: دانشگاه تهران و دانشگاه های ارمنستان می توانند با ساماندهی مطالعات صلح، به حل منازعات منطقه ای و همین طور ارتقا و تقویت روابط از منظر اجتماعی و قومیتی در منطقه کمک کنند.
وی یکی از معیارها و شاخصه های بین المللی شدن دانشگاه ها را ایجاد تعاملات مستمر با دانشگاه های خارجی و تعریف کارهای مشترک علمی و تحقیقاتی با حضور دانشمندان و پژوهشگران کشورهای مختلف دانست و اظهار داشت: آمادگی داریم با تعریف کارهای مشترک علمی و تحقیقاتی، زمینه را برای پژوهشگران دانشگاه های ارمنستان جهت اجرای همکاریهای مشترک در دانشگاه تهران ایجاد نماییم.
مقیمی همین طور با بیان آمادگی دانشگاه تهران جهت میزبانی از رؤسای دانشگاه های برتر کشور ارمنستان، اظهار داشت: دبیرخانه اجلاس رؤسای دانشگاه های برتر ایران در دانشگاه تهران مستقر است. بر این اساس، دانشگاه تهران می تواند حلقه رابط بین دانشگاه های برتر ارمنستان و دانشگاه های برتر ایران باشد.
وی با یادآوری این که توسعه روابط همه جانبه با کشورهای همسایه همچون جمهوری ارمنستان جزو اولویت های جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، اشاره کرد: دانشگاه تهران نیز در امتداد سیاست های کلان جمهوری اسلامی ایران، تلاش می کند تا روابط دو کشور دوست بوسیله ارتقای روابط علمی ارتقا پیدا کند.
مقیمی با یادآوری توسعه برخی حوزه های علمی همچون گردشگری و تجارت در دانشگاه تهران، ابراز امیدواری کرد: با بهره گیری از ظرفیت های دانشکده های «گردشگری» و «تجارت و مالیه» بتوانیم علاوه بر خدمات علمی متقابل بین دو کشور، روابط فرهنگی، گردشگری و تجاری دو کشور را در عرصه عمل ارتقا دهیم.
وی برنامه ریزی برای برگزاری نشست های علمی با عنوان «فرصت ها و چالش های پیش روی تعاملات تجاری بین ایران و ارمنستان» با حضور اساتید و کارشناسان دانشگاه های ارمنستان و ایران و اتاق تجاری دو کشور را یک گام علمی، کاربردی و عملیاتی برای ارتقای روابط تجاری دو کشور دانست و اظهار داشت: رییس دانشکده تجارت و مالیه یا رییس دانشکده گردشگری دانشگاه تهران می توانند مسئولیت اجرای این جلسه را برعهده داشته باشند.
آرسن آواکیان سفیر جمهوری ارمنستان در کشورمان، با اشاره به سابقه طولانی روابط ایران و ارمنستان، اظهار داشت: در این روابط همیشه اهمیت ویژه ای برای روابط علمی و آموزشی قائل هستیم.
وی با ارائه درخواست تبادل استاد و دانشجو بین دو کشور، خواهان امضای توافق نامه ای بمنظور پشتیبانی از راه اندازی دوره یا رشته زبان، ادبیات و فرهنگ ارمنی در دانشگاه تهران شد.
سفیر جمهوری ارمنستان در ایران با اذعان به این که جمهوری اسلامی ایران در حوزه کارهای شرکت های دانش بنیان به خصوص در حوزه نانوتکنولوژی شناخته شده است، از تبادل تجربه بین شرکت های دانش بنیان و اساتید فعال دانشگاه های ارمنستان و ایران در زمینه های دانش بنیان استقبال کرد.
بر طبق این گزارش، دکتر سید محمد مرندی معاون بین الملل دانشگاه تهران نیز در حوزه برنامه ریزی برای افزایش تعداد دانشجویان کشور ارمنستان در دانشگاه تهران، برقراری و توسعه ارتباط بین دانشگاه تهران و دانشگاه های برتر ارمنستان را سبب گسترش تعامل نخبگان ایرانی و ارمنستانی و حاصل شدن فواید چندجانبه برای دو کشور دانست.

1401/03/17
22:17:32
5.0 / 5
606
تگهای خبر: آموزش , اسلام , اسلامی , امنیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳