قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

دو چهره قرآنی کشور مورد تجلیل قرار گرفتند

دو چهره قرآنی کشور مورد تجلیل قرار گرفتند

به گزارش قائم، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی از ابوالفضل بهرامپور مترجم قرآن و حجت الاسلام محمدجواد موسوی درچه ای، قاری کلام وحی تجلیل نمود.


به گزارش قائم به نقل از ایرنا مراسم تجلیل از دو چهره قرآنی کشور استاد ابوالفضل بهرامپور مترجم قرآن کریم و حجت الاسلام سید محمدجواد موسوی درچه ای قاری قرآن کریم همزمان با برگزاری سی و چهارمین نشست سراسری روسای ادارات امور قرآنی کشور با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و حجت الاسلام روح الله حریزاوی رئیس سازمان دارالقرآن الکریم برگزار گردید.
حجت الاسلام سید محمدجواد موسوی درچه ای در این جلسه با عرضه گزارشی از برگزاری جلسات قرآنی خود اظهار داشت: یپرو سفارش قرآن و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین در رابطه با تلاوت روزانه قرآن کریم و هم تاکیدات رهبر انقلاب نسبت به ضرورت تشکیل جلسات استماع قرآن تلاش کردم جلسات قرآنی را به صورت کرسی تلاوت و استماع قرآن برگزار کنم و در مسجد امام خمینی (ره) بازار زمینه استماع آیات الهی را به صورت زنده و روزانه برای مردم فراهم کنم.
وی افزود تأثیر تلاوت یک قاری راتب که به صورت روزانه در یک مسجد حضور یابد و تلاوت کند، بسیار زیاد و غیرقابل وصف است. چون هم اثر معنوی و هم اثر آموزشی دارد.
این استاد قرآئت اظهار داشت: خیلی از قاریان مشهور جهان اسلام همچون استاد عبدالباسط و استاد مصطفی اسماعیل قاری راتب مسجد بوده اند.
وی ضمن اشاره به حدیث انما نصبت المساجد للقرآن (همانا مسجدها برای قرآن برپا شده) و سفارش رهبر معظم انقلاب در خصوص تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی ابراز امیدواری کرد در مساجد کشور ما هم سنت قاری راتب مسجد ترویج و گسنرش یابد و هر یک از قاریان ممتاز در یک مسجد معین به صورت روزانه به تلاوت مجلسی بپردازند و جلسات استماع تلاوت مجلسی قرآن در طول ایام سال به صورت مستمر برگزار گردد.


موسوی درچه ای در سال ۸۶ رتبه اول مسابقات بین المللی قرائت قرآن کریم هندوستان را به دست آورد.
وی بعنوان اولین قاری راتب کشور تابحال بیشتر از هزار تلاوت مجلسی در مسجد امام خمینی بازار تهران انجام داده است و تنها قاری بین المللی است که توانسته سه بار کل قرآن کریم را به صورت قرائت تحقیق مجلسی ختم کند.
این استاد قرآن از سال ۱۳۹۷ هر روز قبل از اذان ظهر به مدت نیم ساعت در مسجد امام بازار به تلاوت قرآن می پردازد.
موسوی درچه ای امام جماعت مسجد صدوق در شهرری است و حدود سی سال است که جلسات آموزشی قرائت دارد و قاریان ممتازی را پرورش داده است.
ایرنا دو ماه پیش گزارشی در این حوزه با عنوان رهبرم بشنود و خوشحال شود منتشر نمود.


وظیفه سنگین دارالقرآن در جبهه تبیین
رییس سازمان تبلیغات اسلامی نیر در این مراسم اظهار داشت: در مجموعه وظایف سازمان دارالقرآن اهمیت فراوانی به مبحث قرآن داده شده و با عنایت به تقویت توان قرآنی این دستگاه تبلیغی اولویت این نظام بر مبنای تاکید رهبر انقلاب اهمیت مسائل فرهنگی و تبلیغی و قبضه افکار عمومی مهم می باشد و اولویت امروز در شرایط کشور مسأله تحریف است و بنابراین رهبر انقلاب به جهاد تبیین اشاره کردند.
حجت الاسلام محمد قمی اضافه کرد: برخی تبیین را توجیه عملکرد مسؤلان می دانند درحالی که تمام توان فرهنگی و تبلیغی باید در زمینه جهاد تبیین متمرکز شود و این تکلیف رهبر انقلاب به سازمان دارالقرآن اهمیت ویژه ای دارد.
وی اضافه کرد: اگر مساجد، هیاتها، مدارس و دانشگاه ها موظف به جهاد تبیین هستند، مجموعه های قرآنی بخصوص سازمان دارالقرآن بیشتر از دیگران مخاطب رهبر انقلاب هستند. چون تبیین، وظیفه پیامبر است تا با تبیین قرآن تکلیف خیلی از مسائل مشخص می شود و ائمه هم به تبیین قرآن پرداختند.
قمی ضمن اشاره به تشکیل قرارگاه تبیین اظهار داشت: این قرارگاه در سازمان دارالقرآن بزودی اجرایی می شود و یکی از طریق های تبیین بیشتر، بهره مندی جامعه از قرآن است و این حرکت فکری و ایمانی به استقامت جامعه منجر میشود.
وی افزود: ما در برابر حفظ قرآن کوتاهی داریم. اولویت فوری امروز در جهاد تبیین به عهده مجموعه های قرآنی برای تبیین روایت های قرآنی است و احتیاج به همتی مضاعف است.
قمی اظهار داشت: وقتی مردم به مطالب قرآنی مسلح شوند اقداماتشان هم اصولی تر و بهتر می شود. البته باید این مسأله را یک وظیفه تکلیف مدار بدانیم نه اینکه حالت شعاری داشته باشد و باید ادامه پیدا کند تا جامعه بتواند با معنویت و نور قرآن مسیر خویش را بپیماید.
در این مراسم از تلاشهای برخی مدیران سازمان دارالقرآن همچون حجج اسلام هادی مهدویان رئوف، صادق عیدی، سید احمد عقدائی و سید جعفر صادقی تجلیل شد.
بهرامپور با عرضه نکاتی در زمینه ترجمه قرآن به معرفی جدید ترین آثار خود پرداخت که به دست رئیس سازمان تبلیغات اسلامی رونمایی گردید.


سوابق فعالیتهای ابوالفضل بهرام پور
بهرامپور در سال ۱۳۲۰ در شهر زنجان دیده به جهان گشود. دارای تحصیلات حوزوی، فوق دیپلم و حفظ و خطابه «روان شناسی خطابه»، لیسانس ادبیات عرب، فوق لیسانس معارف و علوم قرآنی از دانشکده الهیات تهران است. از ۲۰ سالگی همواره در مطالعه تفسیر و یادگیری معارف تفسیری بوده است. در ۲۵ سالگی روش تدریس ترجمه و مفاهیم قرآن را طراحی کرد.
وی کلاس هایی در زنجان، تهران، تبریز، رفسنجان و کاشان دایر نمود که به واسطه آن افراد بسیاری با این امر آشنا شدند. این روش و برنامه را شهید حجت الاسلام محمدجواد باهنر به شهید محمد حسینی بهشتی ارائه داد و ایشان آنرا به جریان انداخت. سپس به پیشنهاد ایشان در مدرسه آلمانی ها در ایران، در کنار آموزش پروتستان و کاتولیک، تعلیم اسلام را عهده دار شد. همینطور به دعوت شهید بهشتی بعنوان کارشناس نیمه وقت کتب درسی آموزش و پرورش با شهید دکتر باهنر همکاری می کرد.
پس از انقلاب جزو مشاوران شهید محمدعلی رجایی بود و مدتی کارهای اجرایی وزارت کشور را به عهده گرفت. همینطور از نخستین کسانی بود که دروس معارف ۱ و ۲ را در دانشگاه تهران تدریس می کرد. در سال ۱۳۶۳ از سوی آموزش و پرورش بعنوان دبیر دینی به دبی اعزام شد. در آنجا با دانش آموزان اقلیت های دینی جلسات بحث آزاد تشکیل داد که حاصل آن کتاب مناظره سعید و علی است.
در سال ۱۳۷۰ از سوی روابط بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعنوان وابسته فرهنگی به باکو و نخجوان اعزام شد. آنجا ضمن تأسیس ۲۰ کتابخانه، ۳۰ نفر از مبلغان روحانی آن مناطق را با تفسیر سوره واقعه، ملک و یس و جزء یکم قرآن کریم آشنا کرد که از این مجموعه، تفسیر سوره یس در ایران به فارسی چاپ و منتشر گردید.


از سال ۱۳۶۹ در مجله پیوند اولیا و مربیان، مقالاتی تحت عنوان «مفردات اعتقادی» به قلم وی به چاپ رسید. همینطور ۲۴ دوره تدریس در دبیرستان ها، مراکز تربیت معلم و دانشگاه برگزار کرد و ۶ سال در بخش فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدتی در زمان مسؤولیت شهید حجت الاسلام عباس شیرازی در سازمان تبلیغات اسلامی مسئول بخش تفسیر بود. در سال ۱۳۷۷ به دعوت دارالقرآن و معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی مبادرت به راه اندازی دفتر ترجمه و تفسیر کرد که بدین ترتیب نخستین دوره تربیت مترجم قرآن کریم در ۲۴ استان برگزار شد.
تفسیر سوره های محمد (ص)، فتح، ق، ابراهیم، حجر و حجرات، متد تفسیر، قرآن بر فراز اعصار (ترجمه)، ستون خیمه (تفسیر و تحلیل نماز و سوره جمعه)، نگرشی نو به سوره یس، روش تدریس روخوانی، روش تدریس ترجمه و مفاهیم جزء یکم و مناظره سعید و علی همچون آثار وی است.
بهرامپور بعنوان خادم قرآنی دوره ششم در سال ۷۸ در حوزه پژوهش ارائه شد و تفسیر نسیم حیات بخشی از تفسیر قرآن است که توسط بهرامپور نوشته شده است.



منبع:

1401/05/30
22:54:10
5.0 / 5
601
تگهای خبر: آموزش , ائمه , اسلام , اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲