قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
درپی خودكشی كیومرث پوراحمد مطرح شد

سفارش های یک روانپزشک برای انتشار اخبار خودکشی

سفارش های یک روانپزشک برای انتشار اخبار خودکشی

قائم: یک روانپزشک سفارش هایی را برای نحوه انعکاس اخبار خودکشی در رسانه ها بیان نمود.


به گزارش قائم به نقل از ایسنا، مریم عباسی نژاد ضمن اشاره به خودکشی کیومرث پوراحمد، کارگردان مطرح کشورمان درباب چگونگی انعکاس چنین اخباری در رسانه ها، اظهار داشت: یکی از راهبردهای مبتنی بر شواهد جهانی برای جلوگیری از مبادرت به خودکشی در افراد در معرض خطر، پایبندی به یک سری اصول و استانداردهای حرفه ای برای مدیریت انعکاس اخبار خودکشی در رسانه هاست. پیرو انعکاس اخبار مربوط به درگذشت نابه هنگام خالق قصه های مجید، ضمن درک شوک و ضربه ناگهانی وارد شده به اهالی رسانه و همدردی با آنان، در بررسی هایی که انجام دادم، به نظرم رسید متاسفانه برخی رسانه ها، عملکرد نگران کننده ای در انتشار مطالب در این خصوص داشتند.
خبر خودکشی تیتر یک نباشد این روانپزشک در ادامه به بیان پیشنهادات خود برای انعکاس اخبار خودکشی در رسانه ها پرداخت و اضافه کرد: بمنظور کاهش میزان خودکشی های تقلیدی در بین نوجوانان و جوانان و افراد در معرض خطر و دارای علایم افسردگی درمان نشده و دارای افکار خودکشی، لازم است نکاتی در تیتر، سوتیتر و متن اخبار رعایت شود. بطور کلی، توصیه می شود خبر درگذشت فردی که خودکشی کرده است در تیتر یک کار نشود و عکس بزرگ از او نیز ترجیحاً در صفحه یک کار برده نشود.
روش خودکشی بیان نشود/ خودکشی دراماتیک یا شجاعانه نیست عباسی نژاد با اشاره به اینکه نباید از واژه خودکشی یا مرگ خودخواسته یا عبارتی مشابه در تیتر یا سوتیتر خبر درگذشت فردی که خودکشی کرده استفاده شود، اظهار داشت: همین طور نباید از عبارت های دراماتیک، هیجان انگیز و کنجکاوی برانگیز در مورد درگذشت فردی که خودکشی کرده است در تیتر، سوتیتر و متن خبر استفاده گردد. به هیچ عنوان جزییات روش مبادرت به خودکشی یا صحنه خودکشی یا انتشار تصاویر مربوط به محل خودکشی در هیچ قسمتی از خبر و حتی در صفحات میانی صورت نپذیرد. از توصیف خودکشی به عنوان رفتاری سالم، طبیعی، باشکوه، قهرمانانه، شجاعانه، یا تحسین برانگیز و یا حتی رفتاری طبیعی و قابل انتظار در مقابل فشارهای وارده به فرد در تیتر، سوتیتر و متن خبر خودداری شود.
راه های کمک به افرادی که قصد خودکشی دارند اعلام شود بگفته این روانپزشک لازم است رسانه ها در صورت پوشش خبری در مورد خودکشی، ضمن رعایت کلیه موارد یاد شده در تیتر و متن اخبار در رابطه با خودکشی، در ابتدا یا انتهای متن خبر، تاکید کنند که اگر افراد احساس افسردگی یا افکار خودکشی دارند می توانند با خطوط بحران ۱۲۳ و ۱۴۸۰ و ۴۰۳۰ و ۱۱۵ تماس گرفته و درخواست کمک کنند و همین طور به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه و این مورد را با یک پزشک، روانشناس، یا روانپزشک در میان گذاشته و خدمات درمانی دریافت نمایند.
انتشار مکرر اخبار خودکشی به افزایش افکار در رابطه با خودکشی و مبادرت به آن می انجامد! وی تصریح کرد: انتشار مداوم و مکرر اخبار خودکشی در رسانه ها، به ویژه اگر این افراد مشهور و محبوب و مورد وثوق در بین افکار عمومی باشند، اشتغال فکری در مورد آنرا خصوصاً در نوجوانان و جوانان و افراد در معرض خطر و دارای علایم افسردگی درمان نشده و دارای افکار خودکشی افزایش داده و سبب افزایش میزان مبادرت به خودکشی در این گروه سنی می شود. در نتیجه سفارش می شود پوشش خبری در این خصوص بسیار محدود و کمرنگ باشد. سفارش می شود که در صورت تمایل به پوشش خبری در مورد آمار خودکشی، این آمار با دقت و به درستی و فقط مطابق نظر یک مسئول رسمی و متخصص دارای مسئولیت حقوقی در این مورد و با مقایسه با آمار مربوط به سایر نقاط دنیا و تحلیل وضع موجود در جهان و ایران اعلام گردد.
عباسی نژاد در انتهای سخنان خود تصریح کرد: درج اخبار مربوط به خودکشی در رسانه های مکتوب و مجلات و ماهنامه ها به علت ماندگاری، بازخوانی، و تکرار مجدد، خطر تاثیرات منفی این اخبار را در مقایسه با اخبار کوتاه شفاهی در رادیو و تلویزیون بالا می برد، پس سفارش می شود تا حد امکان، از انعکاس اخبار مکتوب در این خصوص پرهیز شود.




منبع:

1402/01/25
12:05:00
5.0 / 5
453
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , خدمات , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳