ساخت دستگاه موج نگار جهتی در داخل کشور
قائم: دستگاه موج نگار جهتی بمنظور برداشت مشخصات جهتی موج در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ساخته شد.
به گزارش قائم به نقل از ایسنا، دکتر سیدمسعود محموداف، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و مجری این طرح در این زمینه، اظهار داشت: شناخت پدیده های مختلف همچون اقلیم هوا، رژیم موج و جریان و سایر پدیده های طبیعی، مستلزم داده برداری میدانی با دسترسی به تجهیزات به روز و دقیق است. پس به همین منظور دستگاه موج نگار جهتی با هدف شناخت رژیم موج محیط های دریایی و اقیانوسی طراحی و ساخته شد.
وی ضمن اشاره به قیمت بالای تجهیزات اندازه گیری هیدرودینامیکی و از سویی محدودیت خرید و واردات این تجهیزات از کشورها به سبب تحریم های ظالمانه، اظهار داشت: به سبب تحریم ها از بهره برداری بسیاری از دستگاه های نوین بین المللی بی بهره هستیم. بدین سبب در سالهای اخیر اهتمام شده که نگاه ویژه ای به موضوع ساخت تجهیزات اندازه گیری میدانی در پژوهشگاه ایجاد شود.
محموداف افزود: به همین منظور در قالب یک طرح فناوری که مصوب شورای پژوهش و فناوری است، موفق به ساخت دستگاه موج نگار جهتی در پژوهشگاه شدیم.
عضو هیات علمی پژوهشگاه اقیانوس شناسی با اعلان اینکه با بهره گیری از این دستگاه قادر خواهیم بود طیف دوبعدی امواج را استخراج نماییم، اشاره کرد: این دستگاه دوره آزمایش های اولیه خودش را طی کرده و به مرحله ای رسیده که قرار است برای نخستین بار در دریا به آب انداخته شود. این آزمایش ها در سواحل جنوبی و دریای خزر اجرایی خواهد شد.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی، وی در بحث صرفه جویی ارزی در ساخت این دستگاه که با همکاری دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است، اظهار داشت: ساخت این دستگاه حدود ۷ تا ۸ هزار دلار برای کشور هزینه در بر خواهد داشت که در مقایسه با نمونه خارجی حدود ۹۰ درصد صرفه جویی برای کشور به همراه دارد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی، اضافه کرد: پس از گذراندن مراحل نهایی داده برداری آزمایشی، مرحله تولید سفارشی و فروش را در دستور کار قرار خواهیم داد و تمامی دانشگاه ها، سازمان های دریایی و پژوهشگران و همین طور شرکت های مشاور می توانند از این دستگاه بهره گیرند.
منبع: qawem.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب