قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

آیت الله مستجابی چهره ای کم نظیر است

آیت الله مستجابی چهره ای کم نظیر است

به گزارش قائم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آیت الله سیدمرتضی مستجاب الدعواتی(مستجابی) بعنوان چهره ای کم نظیر و مجهول القدر یاد کرد.


به گزارش قائم به نقل از خبرگزاری ایرنا، آئین نکوداشت آیت الله سید مرتضی مستجاب الدعواتی(مستجابی) از علمای ربانی استان اصفهان و یار دیرین شهید نواب صفوی(ره) روز یکشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ با حضور پرشمار استادان حوزه و دانشگاه و مخاطبان نشست های پاسداشت مفاخرِ انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) انجمن برگزار شد.
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین اظهار داشت: امروز مراسم تجلیل از چهره کم نظیر و مجهول القدر آیت الله مستجابی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می گردد. انجمن، محل تجلیل از بزرگان سرزمینی است که در شکل گیری غرور و هویت ایرانی ها نقش مؤثری داشتند.

وی ادامه داد: مدتی قبل از آیت الله ناصری از عارفان کم نظیر دوره معاصر و از استاد حسین انصاریان بعنوان یک مفسر و معلم قرآن که سالهای سال در تهران و نقاط مختلف کشور نورافشانی کردند، تجلیل کردیم و امروز در محضر مجتهدِ پهلوان استاد مستجاب الدعواتی هستیم.

اسماعیلی ضمن اشاره به خصوصیت های برجسته آیت الله مستجابی بیان نمود: در دوره ای که توفیق داشتم در خدمت مردم اصفهان باشم، به محضر استاد مستجابی ارادت داشتم و این ارادت در طول این سال ها ادامه داشته و لطف ایشان به ما هم برقرار بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری بیشتر از ۳۰۰ مراسم نکوداشت برای مفاخر در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی هم یاد کرد و اظهار داشت: یاد و خاطره شهید آیت الله رئیسی را گرامی می دارم که در مسافرت استانی به اصفهان خیلی مایل به دیدن جناب مستجابی بودند اما تراکم برنامه ها اجازه این کار را نداد.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی هم در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: آیت الله مستجابی یکی از بزرگان ماست که باید همواره قدرایشان را بدانیم؛ او از ریش سفیدانی است که باید به وی اقتدا نماییم و ازایشان درس بگیریم.
محمود شالویی اضافه کرد: استاد مستجاب الدعواتی فرمودند همه شماها بخشیده شده اید، همه شماها را خداوند می بخشد؛ چه پیامی از این برتر و بالاتر، نمی دانیم که ایشان این پیام را چطور دریافت کرده و به ما ابلاغ می کنند، اماخرسندیم که همه ما بخشیده خواهیم شد. البته ایشان استثنایی قائل شدند و گفتند: الا شمر بن ذی الجوشن و شاید شمرها و کسی که مال دیگری را تضییع کرده باشد، خداوند از او نمی گذرد ولی آن چه در ارتباط با خودش باشد را می بخشد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامنی تاکید کرد: استاد مستجابی فرمودند: کاری کنید که پس از آن پشیمان نشوید؛ راست و زیبا گفت شیخ صفی الدین اردبیلی که روی زمین غفلت است و زیر زمین ندامت و پشیمانی و حسرت؛ پس کاری نکنیم که گرفتار حسرت شویم. امیدوارم خداوند به برکت وجود بزرگانی چون آیت الله مستجاب الدعواتی همه ما را مورد لطف خویش قرار دهد
استاد حسین انصاریان هم دیگر سخنران این آئین بود و اظهار داشت: آیت الله مستجاب الدعواتی در خاندانی بزرگ و اصیل نضج و پرورش یافت و علیرغم این که به کسوت روحانیت درآمد، در مسلک پهلوانان هم به خدمت به خلق مشغول بود. در واقع این پهلوانی جنبه دینی، اعتقادی و الهی داشت که از او پهلوانی با اصالت ساخت.

مؤلف کتاب «تفسیر حکیم» اضافه کرد: آیت الله مستجابی بعد از پناهندگی به محضر و مضجع مولای متقیان(ع) با یکی از سلاله پاک ایشان، مرحوم آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی انس پیدا کرد و با اجازت ایشان به مقام رفیع اجتهاد نائل گردید. و از همان دوره به مبارزه با ظلم و جور پرداخت و این اقدامات را تا پیروزی انقلاب ایران ادامه داد و بعد از انقلاب هم همواره نقش مؤثری در ارتقای علم و فرهنگ و دیانت از خود بروز داد.

انصاریان تاکید کرد: از مسؤلان انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران ممنونیم که از گذشته تا کنون یاد و نام بزرگان دین را درایران اسلامی زنده نگه داشته اند.
محمدرضا طالقانی پیشکسوت عرصه کشتی و ورزش های باستانی ایران هم ضمن نقل خاطراتی از مواجهات خود با آیت الله مستجابی تاکید کرد: باید همواره قدردان چهره های مهم و تأثیرگذاری چون استاد مستجابی باشیم چونکه امرام ایشان، پهلوانی است و شخصیت او سرشار از علم، معنویت و دیانت است.
سیده حورا صدر فرزند امام موسی صدر بعنوان دیگر سخنران این آئین اظهار داشت: در آشنایی و مراوده با استاد مستجابی با معارف فراوانی آشنا شدم و بعد از انتقال از لبنان به ایران و در ملاقات های مکرری که باایشان داشتم، از محضر پرفیضش بهره فراوان بردم.
وی اضافه کرد: در پروژه تاریخ شفاهی مؤسسه امام موسی صدر مکرر به همراهِ همکاران به خدمت ایشان می رسیدیم و در این ارتباط، متوجه شدم، وقتی در کنار عالم و دانشمندی که اهل صفاست می نشینیم، اموری را به ما می آموزد که نه نوشتی است و نه گفتنی.
مدیر مؤسسه فرهنگی امام موسی صدر تاکید کرد: پدرم، امام موسی صدر، وقتی در لبنان با استاد مستجابی ملاقات می کرد، گرفتار شعف و نشاط می گردید، چون که استاد مستجابی، یار و رفیق و همدم دیرینه ایشان بود.
سخنران پایانی این آئین محمد مهدی عبدخدایی عضو با سابقه فداییان اسلام بود که طی سخنانی ضمن اشاره به ارتباط و فعالیتهای استاد مستجابی در همراهی با شهید نواب صفوی، خاطراتی از مبارزات وی به همراه فدائیان اسلام و آیت الله کاشانی را برای حاضران بیان کرد.
در انتها این نشست پس اجرای آواز سنتیِ ایران از جانب حمیدرضا نوربخش مدیر عامل خانه موسیقی ایران، از تمبر یادبود و کتاب زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی آیت الله مستجاب الدعواتی که از جانب انتشارات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی انتشار یافته است، رونمایی گردید.




منبع:

1403/05/17
10:23:06
5.0 / 5
334
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳