قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
گزارش قائم؛

سلاح هنر در خدمت حقیقت فلسطین

سلاح هنر در خدمت حقیقت فلسطین

قائم: این دفعه دختران هنرمند مشهدی، در رویدادی رسانه ای گرد هم آمدند تا از نقش آفرینی مادران مقاومت در فلسطین، نقشی ماندگار خلق کنند.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها- مریم دهقان: رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» که طرحی ملی است و از طرف مرکز راهبری بانوان سازمان تبلیغات اسلامی از چند ماه پیش در بعضی استانها برگزار شده است در ایام اخیر از طرف سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در مشهد اجرا شد.
این رویداد که با حضور دختران نوجوان و جوان ۱۲ تا ۲۴ ساله برگزار گردید، پویایی خاصی به آن بخشیده بود. دهه نودی و هشتادی هایی که هر کدام توانمندی های منحصر به فردی داشتند و در عرصه ای هنری چند سالی است تلاش نموده و تجربه اندوخته اند و از دل تلاش دو روزه این ۷۰ دختر، ۲۷ اثر هنری به مرحله تولید رسید و داوری آن توسط تیم محتوا طی چند روز آینده صورت خواهد گرفت.

روایت مجاهدت مادران فلسطینی در همایش «مادران مقاومت» در آبان ماه ۱۴۰۳

در همین رابطه، حجت الاسلام هادی صاحبقرانی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباب اهداف و رویکرد رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» اظهار داشت: این رویداد بصورت ملی در تمام مراکز استانها درحال برگزاری است که در دو بخش همایشی و رسانه ای اجرا می شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: بخش رسانه ای این رویداد در مشهد با حضور ۷۰ بانوی شرکت کننده انجام شد و بخش همایشی آن نیز آبان ماه سال جاری در قالب همایش ویژه بانوان و حضور کنشگران اجتماعی در عرصه فلسطین در مشهد مقدس برپا خواهد شد.
وی بیان کرد: نگاهی متفاوت به فلسطین با اهمیت ترین هدف و رویکرد رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» بوده است. این که ما با مادران و زنانی آشنا شویم که با وجود شهادت فرزندانشان و سختی هایی که هر روزه متحمل می شوند مقاوم هستند. روایتگری، تصویرگری و به نمایش گذاشتن مجاهدت بانوان فلسطینی در دو بخش رسانه ای و همایشی، برنامه ای است که ما در این رویداد مدنظر قرار دادیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نوید ادامه برگزاری این رویداد را در دیگر شهرهای خراسان رضوی داد و اظهار داشت: طی برنامه ریزی های انجام شده در صدد هستیم رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» را در دیگر شهرستان های استان نیز برگزار نماییم.

مقاومت مادران فلسطینی الگوی مادران و بانوان ایران و جهان است

در همین رابطه زهره منوچهری، کارشناس امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اجرای این رویداد دو روزه و پشتیبانی هنری و اجرائی تیم های شرکت کننده به عهده گروه هنری «شرح نو» بود که با مدیریت آقای عالمی، انجام شد.
کارشناس امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان این مطلب که شروع محتوایی و اجرائی رویداد از یک ماه پیش شروع شده است اضافه کرد: ما در رویداد «مادران مقاومت» بدنبال تولیدات باکیفیت رسانه ای در عرصه ی مقاومت زنان هستیم و تلاشمان این است که این محتواهای تولید شده در سطح ملی و بین المللی دیده شود.
وی اشاره کرد: مقاومت مادران فلسطینی می تواند الگویی برای مادران و بانوان ایران و جهان باشد. این که یک زن در جنگ هم مردان خانواده خودرا حمایت و پشتیبانی می کند و هم به وظایف مادری خود همچون فرزندآوری توجه می کند، نشان دهنده وجود روح امید به زندگی است. مقاومتی که این زنان در چنین شرایط جنگی انجام می دهند، هم باید روایت شود هم الگوبرداری و به دنیا معرفی گردد.

منوچهری افزود: ما در رسانه اغلب جنبه مردانه و سخت مقاومت را دیده ایم و وجه زنانه آنرا نادیده گرفته ایم در صورتیکه اگر حمایت زنان نباشد، مردان هم نمی توانند مقاومت خوبی داشته باشند. تلاش ما نیز ارائه و تولید محتواهای رسانه ای است که گویای اینطور مقاومت اثر گذار و امید آفرین زنان باشد.
در طول رویداد دو روزه «مادران مقاومت» مسؤولان کشوری و استانی و هنرمندان مختلفی برای بازدید از تلاش دختران سرزمینمان به این مراسم دعوت شدند.

ایجاد گفتمان سازی الگوی سوم زن مسلمان است

همچنین سارا طالبی، مدیر مرکز راهبری بانوان سازمان تبلیغات اسلامی کشور طی بازدید خود درباب اهداف این رویداد در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» با الهام از نقش زنان و مادران فلسطینی، بدنبال ایجاد گفتمان سازی الگوی سوم زن مسلمان است. بسیار اهمیت دارد که در عصر جنگ داستانها بتوانیم جریان مهمی به نام فلسطین و غزه که به فرموده مقام معظم رهبری نبض جهان اسلام است را درست روایت نماییم.
مدیر مرکز راهبری بانوان سازمان تبلیغات اسلامی کشور بیان کرد: امروز غزه نقطه برجسته ای شده است که در فضای مجازی و رسانه ای لازم است از بانوان هنرمند و افرادی که توانمندی ویژه و شاخصی دارند در عرصه روایت و تولید محصولات هنری، رسانه ای بهره ببریم. امیدواریم با زحمتی که دوستان خراسان رضوی کشیدند آثار برجسته و فاخری در عرصه «مادران و زنان مقاومت» تولید بشود و در فضای رسانه ای جریان ساز شود.
وی با اشاره به جمله معروف حضرت زینب (س) که فرمودند «و ما رأیت الا جمیلا» ابراز کرد: وجود نگاه مادرانه، حرکت مقاومت را به یک نقطه و مرز محدود نکرده و این حرکت بصورت گسترده، حقیقتی هر چند تلخ را دارد به جهانیان نشان میدهد. امروز همه جهان به یک بیداری و آگاهی درباره ی غزه رسیده اند و از آن به هر طریقی بتوانند حمایت می کنند. امروز حمایت نکردن از غزه یک ننگ است. ما در جریان مادران مقاومت و روایت رسانه ای این مادران بدنبال این هستیم که زنان غزه و حرکت مقاومت را به کمک هنرمندی دختران و زنان و مادران ایرانی نشان دهیم.

زبان هنر، زبان مشترک دنیاست

زینب شریعتمدار، معاون بین الملل خواهران بنیاد خاتم الاوصیا نیز که در عرصه زنان فعال است و با بانوان زیادی در عرصه فلسطین به گفتگو نشسته است نحوه برگزاری این رویداد را از جهت نظم و کار تیمی برای خلق یک اثر واحد بسیار عالی ارزیابی کرد که بصورت دقیق و با کمترین هزینه برنامه ریزی شده است.

معاون بین الملل خواهران بنیاد خاتم الاوصیا همین طور زبان هنر را زبان مشترک دنیا دانست و اظهار داشت: زبان ما در دنیا متفاوت می باشد که همین مسئله سبب گسست فرهنگی می شود. اگر بخواهیم آنرا جبران نماییم و با زبان دنیا با مردم حرف بزنیم بطور قطع هنرمند، اولین کسی است که پا در این راه می گذارد.

نقش و کارکرد جهانی رسانه

شیوا خوش نسب، مدیر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی نیز بازدید از چنین رویدادی را در برنامه روزانه خود جای داده بود و ابراز کرد: برگزاری رویدادهای رسانه ای شبیه «مادران مقاومت» اگر به خروجی های رسانه ای ناب برسد می تواند در راستای تحول و تغییر نگاه جهانی نسبت به غزه گام بردارد.
مدیر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی به نقش و کارکرد جهانی رسانه اصرار کرد و اضافه کرد: قدرت رسانه از یک سو و اثر خون مظلوم از طرف دیگر، سبب شده جامعه جهانی به مباحث و اتفاقات غزه حساس شود. در طول یک سال قبل که انواع رسانه پای کار آمده است این نقطه از جهان پررنگ تر شده و واکنش های مختلفی در سطح جهانی داشته است.

جایگاه زنان و مادران در عرصه مقاومت

فاطمه سلیمی، رییس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مقدس نیز در ضمن بازدیدی که از رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» داشت اشاره کرد: جای برگزاری رویدادهایی از این دست در شهر خالی است که جایگاه زنان و مادران در عرصه مقاومت و نقشی که پشت جبهه ها داشتند را نشان دهد.
سلیمی افزود: ما زنان شهید و مبارز زیادی داریم که رسانه از معرفی آنها غفلت کرده است. دختران هنرمند امروز می توانند با نگاهی مادرانه برای بالاتر از ۵۰ درصد جمعیت جامعه، الگوسازی کنند و این قهرمانان را به جامعه معرفی کنند تا هویت مقاومت و ایثار زنان نیز بهتر شکل بگیرد.
رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» ظرفیتی برای بانوان رسانه ای مشهد
سیدتقی عالمی، مدیر اجرائی و برگزاری رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» نیز در قسمتی از این رویداد دو روزه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهارکرد: رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» با موضوعات غزه و محوریت مادران مقاومت به تولید محتوا پرداخته و تلاش شده از ظرفیت هنری و رسانه ای بانوان مشهدی در این رویداد استفاده گردد.

مدیر اجرائی و برگزاری رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» بیان کرد: در مجموع ۲۷ اثر طی دو روز به تولید نهایی رسید. این آثار در قالب پوستر، استاپ موشن، موشن گرافی و ویدئو موشن با موضوع مادران و زنان مقاومت فلسطین تهیه شده است که مقرر است در رسانه ملی و برخی خبرگزاری ها و فضای مجازی منتشر شود.
وی ابراز کرد: رویداد رسانه ای «مادران مقاومت» ظرفیت بسیار خوبی است که در مشهد برای زنان و دختران هنرمند به وجود آمده است. وقتی یک زن از زاویه نگاه زنانه موضوعی مربوط به هویت خودرا روایت کند و تولید محتوا انجام بدهد بطور قطع اثرگذاریش بیشتر خواهد بود.
نقش و نگار دختران هنرمند مشهدی برای فلسطین
بی شک دختران نوجوان و جوانی که در این رویداد حضور داشتند نسبت به فلسطین و مساله غزه دغدغه مند بودند. مثل سحر ۱۷ ساله که روی بوم نقاشی، پرچم فلسطین را با رنگ سرخ، به نماد آرامش و امید مادری که در میانه آن قرار دارد تبدیل کرد. وقتی از او درباره ی تصوراتش از فلسطین پرسیدم و این که چرا در این رویداد شرکت کرده است جواب داد: تحمل این همه سختی برای مادری که نمی داند فردایش چگونه خواهد بود دشوار است. من حتی یک لحظه هم نمی توانم خودم را جای آنها بگذارم اما همیشه برای سلامتی و پیروزی شأن دعا می کنم. نمی توان راحت از کنار این همه جنایت در حق مظلومان فلسطین و کودک کشی رژیم صهیونیستی گذشت. دلم می خواست به اندازه ای که می توانم از هنرم استفاده کنم و به جهت اینکه صدای فریاد آنها باشم کاری بکنم.
جمله «دلم می خواهد برای فلسطین قدمی بردارم»، جمله مشترک تمام دخترانی بود که سن و سال چندانی ندارند اما مساله فلسطین به قدری بزرگ است که روح هر انسان آزاده و شریفی را به درد می آورد. همانطور که زهرای ۲۱ ساله را، یا سارای ۲۴ ساله یا زینب ۱۶ ساله یا حدیث ۱۲ ساله را.

امید که دختران این سرزمین، چشمان دل و سرشان به طرف نور و حقیقت همیشگی باز شود و در سراشیبی های زندگی آنرا از دست ندهند. من هم از بودن در کنار آنها لذت بردم وقتی دیدم دو روز از عمرشان را برای دست یابی به هدفی والا سپری کرده اند و تلاش نموده اند تا برای فلسطین، نقش و نگاری دیدنی خلق کنند.


منبع:

1403/06/29
10:54:01
5.0 / 5
206
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , برنامه , تبلیغات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳