در گزارش قائم مطرح شد:
گلایه از پروسه طولانی جذب هیات علمی در دانشگاه های غیرانتفاعی
قائم: رئیس اتحادیه دانشگاه های غیرانتفاعی از تاخیر هیات های اجرایی جذب دانشگاه های مادر در بررسی پرونده های جذب گلایه نمود و اظهار داشت: این مساله سبب شده است پروسه جذب بسیار طولانی شود.
علی آهون منش در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از اشکالات موسسات غیرانتفاعی را پروسه طولانی جذب هیات علمی عنوان نمود و اضافه کرد: زمان رسیدگی به پرونده های متقاضیان جذب در هیات مرکزی جذب وزارت علوم ۴۵روز است که هیات مرکزی جذب در موعد مقرر به پرونده ها رسیدگی می کند، مشکل در هیات های اجرایی جذب دانشگاه های مادر است که باید صلاحیت علمی و اخلاقی اجتماعی متقاضیان هیات علمی را تعیین کنند.
وی افزود: جلسات هیات های مذکور در دانشگاه های مادر بسیار با تاخیر برگزار می شود، روند آن این است که نهایت بین ۳ تا ۶ ماه پرونده متقاضی جذب در این هیات ها تعیین تکلیف شود ولی معمولا فرآیند بررسی پرونده متقاضیان در این کمیته ها یک تا ۲ سال طول می کشد.
رئیس اتحادیه دانشگاه های غیرانتفاعی اضافه کرد: بدین سبب برای جذب متقاضیان در هیات مرکزی جذب مشکلی وجود ندارد و به پرونده ها رسیدگی می شود ولی پرونده ای از هیات های اجرایی مرکز جذب دانشگاه ها ارسال نمی گردد که وزارت علوم به آن رسیدگی کند، مشکل اساسی در هیات های اجرایی جذب دانشگاه ها است.
وی افزود: دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی درحال حاضر حدود ۱۲ هزار نفر هیات علمی ثابت و حدود ۳۶ هزار عضو پاره وقت و حق التدریسی دارد.
به گزارش قائم به نقل از مهر، هیات مرکزی جذب نیز از تاخیر در رسیدگی به پرونده های جذب در دانشگاه ها گلایه کرده و تقاضای بروزرسانی پرونده ها را داشته است.
مرکز جذب وزارت علوم اعلام نموده بود: همانگونه که مکررا اعلام شده برابر مقررات و جدول زمانی اعلام شده از طرف هیات عالی جذب اعضای هیات علمی سقف تعیین شده برای توقف پرونده ها در دانشگاه ها حداکثر ۹۰ روز و جهت بررسی نهایی در وزارت علوم حداکثر ۴۵ روز اعلام شده است. ولی متاسفانه توقف در دانشگاه و موسسات خیلی بیشتر از این زمان است و این گلایه مکررا از دانشگاه و موسسات است.
مکررا اتفاق می افتد که یک موسسه یا دانشگاه در ۹۰ روز پس از فراخوان حتی فایلهای ارسالی از طرف سامانه را مورد بازنگری اولیه انجام نداده است. قبلاً دانشگاه ها و موسسات این اشکال را منتسب به وزارت علوم می کردند. لکن از سال ۹۴ به بعد که تمامی پروسه ها روی سامانه شفاف سازی شده است چنین ادعاهایی نمیتواند مسموع باشد و این مستندسازی شفاف بااینکه مصلحت بعضی از دست اندرکاران را تامین نکرده است لکن زمینه را برای استیفای حقوق شهروندی داوطلبان فراهم ساخته است.
هم حالا گلوگاه های انباشت پرونده ها شناسایی شده و هر مانعی که می توانسته است بر روند جذب و شفافیت آن تاثیر بگذارد برداشته شده است. همه داوطلبان می توانند روی پروفایل خود سیر جذب و مراحل پرونده تقاضای خودرا ببینند بعضی از دانشگاه ها با سامانه سازی داخلی و یا عدم شارژ اطلاعات در سامانه جامع اهتمام در پنهان کاری و اعمال سلیقه های شخصی می کنند اما هیات مرکزی جذب این موارد را مصداق بی عدالتی می داند و خواستار توجه بیشتر به حقوق عامه و پرهیز عامه و پرهیز از هر گونه مصداق ظلم است.
منبع: قائم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب