قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
در نامه ای مطرح شد؛

انتقاد دانشجویان دكتری از حذف رشته یاورانه مشاوره از دفترچه ۱۴۰۰

انتقاد دانشجویان دكتری از حذف رشته یاورانه مشاوره از دفترچه ۱۴۰۰

به گزارش قائم برخی دانشجویان دکتری از حذف رشته یاورانه مشاوره در دفترچه کنکور ۱۴۰۰ انتقاد کردند و خواهان بازبینی در آن شدند.



به گزارش قائم به نقل از مهر، تعدادی از دانشجویان دکتری در نامه ای خطاب به وزارت علوم، سازمان سنجش و دانشگاه علامه طباطبایی نسبت به حذف رشته یاورانه مشاوره در دفترچه کنکور ۱۴۰۰ انتقاد کردند و خواهان بازبینی و اضافه شدن این رشته به دفترچه شدند.
به گفته این دانشجویان، رشته یاورانه مشاوره، همواره نقش مهمی در ارتقای سلامت و بهداشت روان جامعه ایفا کرده است و با پیچیده تر شدن زندگی و بروز مسائل جدید در حوزه روابط انسانی، تربیت نیروی متخصص و کارآمد همواره جزو شعارهای سازمان نظام روان شناسی و مشاوره، وزارت علوم و سایر نهادهای وابسته بوده است.
اما آنچه که امروز شاهد آن هستیم، سیاست گذاری هایی برخلاف شعارهای مطرح گردیده است. بررسی اسناد موجود نشان داده است که در خلال سال های گذشته، فقط ۸ دانشگاه ایران، در مقطع دکتری تخصصی رشته مشاوره پذیرش دانشجو داشته اند.
ولی طبق روال چندین ساله و در جهت کاهش پیاپی سهمیه پذیرش در مقطع دکتری مشاوره توسط دانشگاه های دولتی کشور (دانشگاه های: اصفهان، فردوسی، خوارزمی، شهیدچمران و علامه طباطبایی) شواهد از آن حکایت می کند که سال جاری هم از بین دانشگاه های مذکور که دکتری تخصصی مشاوره را پذیرش داشته اند، نوبت به دانشگاه علامه طباطبایی رسیده که معاونت آموزشی این دانشگاه در اقدامی ناباورانه خبری در خصوص عدم پذیرش دانشجو دکتری تخصصی در رشته مشاوره داده است و طبق نظر مدیریت تحصیلات تکمیلی این دانشگاه، دانشگاه علامه طباطبایی در سال تحصیلی ۱۴۰۰ هیچ دانشجویی در مقطع دکتری رشته مشاوره پذیرش نخواهد کرد.
لزوم ایجاد بستر مناسب جهت تربیت نیروی کارآمد و نیاز روز افزون جامعه به دریافت خدمات مشاوره ای از یک سو، و بی توجهی به حقوق داوطلبان دکتری مشاوره سال ۱۴۰۰ و سیاست های رمزآلود در مورد کاهش زنجیره ای سهمیه پذیرش دکتری (که مغایر با عدالت آموزشی است) لزوم پیگیری و مطالبه جدی مسئله فوق را بیشتر از پیش روشن ساخته است.
آموزش مجانی حق مسلم افراد و تاکید شده در قانون اساسی است که به این شیوه هر سال محدود تر شده است. این اقدام علاوه بر محروم ساختن عده خیلی از افراد مستعد که از امکانات مالی برخوردار نیستند، سطح علمی رشته ها را به علت معاوضه مدرک با پول پایین می آورد! یکی از دلایلی که از جانب سیاست گذاران دانشگاه مطرح می شود این است که گروه مشاوره در دانشگاه های فوق، نتوانسته است در زمان تعیین شده دانشجویان دکتری را فارغ التحصیل کند.
جدای از اینکه این مورد ربطی به داوطلبین جدید که به منظور راهیابی به دانشگاه های برتر تلاش زیادی کرده اند ندارد، سوال جدی این است که با عنایت به حجم محدود پذیرش مقطع دکتری رشته مشاوره در دانشگاه های دولتی کشور، آیا بهترین چاره این مسئله حذف سهمیه پذیرش دکتری در سال ۱۴۰۰ است؟
آیا فقط رشته مشاوره با چنین مسأله ای رو به رو است و سایر رشته ها و گرایش ها به صورت منظم فرآیند پذیرش و فارغ التحصیلی را سپری می کنند؟ و آیا نتایج این تصمیم و تأثیرات آن بر آینده حرفه ای، هویت حرفه ای، نیازهای اجتماعی و عدالت آموزشی در نظر گرفته شده است؟ از مسئولین مربوطه خواهشمندیم در دفترچه ی ۱۴۰۰ بازبینی نموده و رشته یاورانه مشاوره در دانشگاه علامه طباطبایی اضافه شود. امضا: تعدادی از داوطلبین دکتری رشته مشاوره


منبع:

1400/01/12
19:39:54
5.0 / 5
1016
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , خدمات , دكتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴