قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
گزارشی از همایش گفتمان برادری در كرمان

شیعه و سنی بی رودربایستی، غیرسیاسی و غیررسمی

شیعه و سنی بی رودربایستی، غیرسیاسی و غیررسمی

به گزارش قائم ایرنا- دوستی و برادری انسان ها هم می تواند مثل درختان قد بکشد، به بار بنشیند و ثمر بدهد؛ دقیقا مانند بسیاری از علمای اهل سنت و تشیع کرمان که در همایش گفتمان برادری شرکت و بعضی هایشان پس از یک یا چندسال دیدارها را تازه کردند.


هفته وحدت تمام شده بود اما گفتمان برادری ادامه داشت چون ماه، سال یا هفته نمی شناسد. خیلی هایشان که همدیگر را از قبل می شناختند، بی خیال کرونا و البته ماسک زده، یکدیگر را در آغوش می کشیدند و گپ و گفت علمای شیعه و سنی تازه گُل می انداخت.
به گزارش قائم به نقل از خبرگزاری ایرنا، دورترین نقطه جنوبی استان کرمان و از مناطق محروم بعنوان ایستگاه یازدهم نشست گفتمان برادری اهل سنت و تشیع استان انتخاب شده بود اما شیوه برگزاری در چارچوب کارگاه های تخصصی و البته صمیمیت و خواست قلبی آنان بر سر اهمیت موضوعی این همایش ۲ روزه به شکلی بود که همه اعتراف داشتند همایش به بهترین شکل برگزار شد و قدردان برگزارکنندگان هم بودند.
مدرسه محل برگزاری این همایش در شهر قلعه گنج واقع در ۴۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان هم روز چهاشنبه متفاوتی را سپری کرد؛ اینبار به جای دانش آموزان خردسال یا نوجوان، میزبان معلمانی بود که خود درس دین و زندگی به جامعه می دهند و کلاس هایی که در این مدرسه برپا شد هم متفاوت بود؛ به جای ریاضی، ادبیات و جغرافیا، آنچه بیشتر بحث شد، برخی ریشه های اختلاف بین مذاهب و هم نقاط اشتراک و البته راه های یکی بودن و یکی ماندن برای مقابله با جریان سازی های رسانه ای که ضد سرزمین های اسلامی تولیدمحتوا می کنند، بود.
و نکته مهم دیگری که همه شرکت کنندگان بر آن اذعان داشتند نقش معلمی و هدایت آنان بود که در مدیریت افکارعمومی و هدایت جامعه اثرگذار هستند، چون محل رجوع اقشار مختلف مردمی هستند؛ با این وجود از هر مذهب شیعه یا سنی به این نشست آمده بودند تا در کنار همدیگر بنشینند و چاره اندیشی کنند.
خوش و بش های کار راه انداز
مباحث علمی و فقهی مطرح شده در کارگاه ها یک طرف، خوش و بش و رایزنی های زمان استراحت بین کلاس ها هم یک طرف؛ علمای اهل سنت، تشیع و کارشناسان مذهبی، چه آنان که در استان ساکن هستند و چه آنان که از سایر استان ها آمده بودند فضایی را حاکی از یکدلی، هماهنگی و همراهی بین مذاهب به معرض نمایش گذاشته بودند و فرصتی را پیش روی خبرنگار و عکاس ایرنا گذاشته بود تا بعضی از جلوه های این دوستی و برادری ها را هم به تصویر بکشد.
بیشتر شرکت کنندگان در این همایش در گفتگو با خبرنگار ایرنا تازه شدن دیدار علما و کارشناسان مذهبی را همچون مزایای اینچنین همایش هایی عنوان کردند و گفتند که باوجود کرونا خیلی وقت بود دیدار مستقیم و حضوری میسر نشده بود؛ باآنکه بیشتر این افراد به صورت تلفنی یا دیگر راه های ارتباطی با هم در ارتباط هستند اما دورهم جمع شدن فارغ از مسائل روزمره و رایزنی برای پیشبرد کارها و همفکری بر سر موضوعات مختلف، تبادل دانش و تجربه و بیان مسائل به شکل رودررو و بی پرده طی ۲ روز در یک محل واحد، چیز دیگری است.
وجوه تمایز و عملیاتی همایش
شاید اگر بخواهیم از مهم ترین وجوه تمایز یا خصوصیت های یازدهمین گفتمان برادری کرمان که همه شرکت کنندگان روی آن اجماع داشتند بیان نماییم، حضور غیرشعاری و بدون کلیشه، غیرسیاسی و البته بی رودربایستی افراد در آن، گرفتن نتیجه و بهره عملی از مباحث آن بود که به درد زندگی اهالی شیعه و سنی در هر منطقه می خورد.
همچنین اگر بخواهیم این وجه مهم همایش دوره یازدهم گفتمان برادری کرمان را به شکل ملموس تر بیان نماییم شاید بهتر باشد به اظهارنظر برخی افراد شرکت کننده در آن بپردازیم؛ مثلاً حجت الاسلام مهدی مسائلی دبیر کارگاه تخصصی گفتمان و پژوهشگر دینی که با آن لهجه شیرین اصفهانی اش اینچنین این دوره از نشست را در چارچوب کارگروه ها و کلاس های تخصصی توصیف می کند: کارگروه ها از قالب رسمی خارج شد، افرادی که مسئولیت های سیاسی نداشتند شرکت داشتند و به مسائل جزیی و مصداقی مردم شیعه و سنی که مانع یا تقویت کننده وحدت است پرداختیم و بحث شد؛ افراد رودربایستی که در جلسات رسمی معمول است را کنار گذاشتند و وارد بحث ها شدند. گفتمان برادری از حالت رسمی و خشک خود خارج شد که در این خصوص توانستیم مسائل جدی تری را بین شیعیان و اهل سنت باز نماییم.
وی با اعلان اینکه در کلاس ها با حضور دوستان اهل سنت با حوزه های مختلف کار به صورت مصداقی آشنا شدیم اظهار داشت: در گذشته زمانی که به هم می رسیدیم بیشتر شعار می دادیم بنابراین در این آیین بحث را به سمت مسائل جزئی و کاربردی تر پیش بردیم و این گونه توانستم عقاید و نظرات واقعی را دریافت و به جمع بندی واقعی تری برسیم.
مولوی یونس چاهانی امام جمعه اهل سنت شهر رمشک در شهرستان قلعه گنج هم دیگر شرکت کننده این همایش بود که همایش را خوب و ضروری توصیف و بیان نمود: همایش در پنج کارگروه تخصصی با موضوعات مختلفی همچون فعالیت شبکه های رسانه ای افراطی و هم راهکارهای دفع جوانان از آنها برگزار شد.
محمد درافشان فعال فرهنگی و مذهبی اهل سنت در شهرستان قلعه گنج هم با اعلان اینکه این نشست ها برای مخاطبان بسیار مفید می باشد و از نقطه نظرات هر ۲ طرف استفاده می شود اظهار داشت: کارگاه هایی که در حاشیه همایش برگزار شد از نقاط قوت نشست های وحدت سال جاری بود که مطالب موردبحث نمونه های عینی وحدت بین شیعه و سنی را از صدر اسلام تا دوران معاصر نشان می داد.
حجت الاسلام احمد نجنو امام جمعه شهرستان کهنوج کرمان هم برگزاری یازدهمین دوره گفتمان برادری شیعه و سنی در کرمان را موفقیت آمیز و خوب توصیف کرد و از تبدیل «آیین» برادری به مراسم «گفتمان» برادری شیعه و اهل سنت طی ۲ سال قبل و فواید آن گفت.
وی اضافه کرد: آیین برادری ۲ سال است که به گفتمان تبدیل گشته و با محوریت نماینده ولی فقیه در استان، سال قبل در کرمان و سال جاری در قلعه گنج برگزار شد؛امسال بزرگان تشیع و تسنن در این آیین در کنار هم نشستند و مسائل و اختلاف سلیقه ها را در مسائل مذهبی و فقهی بررسی کردند.
ابراهیم جناب روحانی اهل سنت فعال در شهرستان ریگان در شرق کرمان هم اظهار داشت: در کارگاه های تخصصی که ذیل همایش گفتمان برادری برگزار شد تفاهم خوبی بر سر مسائل با علمای شیعه داشتیم و مسائل مهمی عنوان شد. در این کارگاه ها کمبودها و نیازهای مهم مورد بحث و بررسی علمی قرار گرفت و همه طرف ها روی مسائل اجماع داشتند.
جزییات همایش
یازدهمین نشست گفتمان برادری اهل سنت و تشیع در کرمان درحالی از بامداد روز چهارشنبه پنجم آبانماه آغاز شد و تا ششم آبان ادامه داشت که شهرستان محل برگزاری این همایش در قلعه گنج میزبان حضور علمای برجسته اهل تسنن و شیعه، امامان جماعت وجمعه، روحانیون، پژوهشگران دینی و برخی سران طوایف استان کرمان شده بود.
برخی سرفصل های کارگاه های تخصصی این همایش در چارچوب «تبیین اندیشه های حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری در جهت وحدت و تقریب، محبت و مودت خاندان در گفتار و سیره علمای اهل سنت، الگوهای موفق تعامل و همکاری مشترک شیعه و سنی، افراط گرایی، شناخت ریشه های آن و لزوم جلوگیری از جذب جوانان به آن و هم بررسی وضعیت شبکه های رسانه ای افراطی که با هدف تفرقه بین مذاهب اسلامی فعالیت می کنند» اعلام گردید.
جمبندی این کارگاه ها هم در روز اختتامیه در چارچوب یک سرفصل یکی از علمای اهل سنت عرضه شد.


افتتاحیه و شروع کارگاه ها
افتتاحیه همایش ساده و سریع بود، بدون تشریفات یا سخنرانی های معمول؛ فقط مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان در جمع حاضر شد و ضمن خیر مقدم و بیان مواردی کلی درباره جزئیات همایش، فضا را در اختیار شرکت کنندگان گذاشت تا با رفتن داخل کارگاه های تخصصی در دو نوبت بامداد و عصر، بنشینند و با یکدیگر بحث علمی و فقهی کنند.
پای صحبت علما و کارشناسان
خبرنگار ایرنا در خلال برگزاری این کارگاه ها و در زمان استراحت آنان، به سراغ شرکت کنندگان رفت و با آنان در محورهایی همچون لزوم وحدت، برگزاری همایش به شکل کنونی و راه های تحکیم وحدت به مصاحبه با آنان پرداخت که خلاصه آنها به شرح زیر از نظر مخاطبان می گذرد:
رجوع به علمای معتدل وحدت مسلمانان را تحکیم می بخشد
مولوی خدابخش ترکی امام جماعت اهل سنت روستاهای ریگ آباد و مندوستی در بخش چاه خداداد شهرستان قلعه گنج بر لزوم آگاهسازی جوانان شیعه و اهل سنت نسبت به کارهای مخرب و تبلیغات رسانه های معاند غربی تاکید و بیان نمود: بر باید علمای معتدل اهل سنت و شیعه در بین جوانان بیشتر نفوذ کنند.
وی اظهارداشت: وحدت میان اهل تسنن و تشیع یعنی تحقق فرمایشات امام خامنه ای که فرمودند که اگر می خواهیم وحدت داشته باشیم باید مسلمان باشیم و مسلمان بودن به این معنا نیست که ما شیعه یا سنی باشیم. برای این وحدت هزینه شده و هرکسی آنرا بشکند به کشور و نظام خیانت کرده است.


ایرانِ ما الگوی کشورهای اسلامی است
مولوی محمد پکیردادزهی امام جمعه اهل سنت شهرستان منوجان کرمان هم اظهار داشت: خداوند را شاکریم که در کشوری اسلامی زندگی می نماییم و ایرانِ ما الگویی برای همه کشورهای اسلامی و حتی غیرمسلمان دنیاست. حفظ وحدت بخصوص در شرایط کنونی برای همه مسلمانان ضروریست.
وی اشاره کرد: باید از این وحدت و انسجام استفاده نمائیم چونکه وحدت چیزی است که امروزه ما مسلمانان بیشتر از هرزمان به آن نیاز داریم.
مولوی پکیردادزهی با اشاره به این که حفظ وحدت در جامعه اسلامی از ابعاد مختلفی در زندگی مسلمانان تأثیر مستقیم دارد و ضروریست اشاره کرد: همبستگی برای همه مسلمانان لازم است و باید از این وحدت و انسجام نهایت بهره را ببریم.


همایش وحدت از مظاهر انسجام شیعه و سنی است
مولوی دلشاد نارویی امام جمعه اهل سنت شهرستان ریگان در شرق کرمان هم اظهار داشت: برگزاری همایش های وحدت شیعه و سنی از مظاهر انسجام آنان است و آثار بسیار مثبتی دارد. همچون برکات این همایش ها این که دشمن تاب دیدن شیعه و سنی در کنار همدیگر در این همایش ها را ندارد.
وی با اشاره به وحدت و همبستگی خیلی خوب میان اهل سنت و شیعیان در استان کرمان اظهار داشت: خوشبختانه وحدت مسلمانان استان مثال زدنی است و ارتباطات خوب و عالی با یکدیگر دارند.

مولوی نارویی بیان نمود: وحدت و انسجام بین اهل تسنن و تشیع در استان کرمان به نحوی است که با هم صله رحم دارند و اقوام آنان هم با هم وصلت می کنند.
این روحانی اهل سنت با اعلان اینکه مسلمانان استان از نظر قومی به هم نزدیک هستند و از یکدیگر فاصله ندارند اظهارداشت: روابط مسلمانان شیعه و سنی در استان با همدیگر عالی است و اگر اختلاف جزئی هم بوده زود جمع شده و بالانگرفته است چون همه آنان در کلیات و مسائل کلان و هم بر سر اصل ایران اسلامی باهمدیگر یکی هستند.
سواد رسانه از تفرقه شیعه و سنی جلوگیری می کند
امام جمعه شهرستان قلعه گنج در جنوب استان کرمان هم اظهار داشت: یکی از مواردی که می تواند دسیسه های دشمنان را در تفرقه اندازی بین مسلمانان خنثی کند ارتقای سواد و دانش رسانه ای است.
حجت الاسلام رضا احمدی نیک اظهارداشت: بخصوص در شرایطی که فضای مجازی و رسانه به عنصر پرکاربردی در زندگی امروز انسان ها تبدیل گشته، بهره گیری از آموزش های علمی این حوزه برای ارتقای سواد و دانش رسانه ای همه افراد لزوم دارد. به این قبیل کارهای وحدت بخش مانند برگزاری همایش برادری بعنوان یک راهبرد اساسی نیاز داریم.
فواید تبدیل آیین برادری شیعه و سنی به گفتمان
امام جمعه شهرستان کهنوج که برگزاری یازدهمین دوره گفتمان برادری شیعه و سنی در کرمان را موفقیت آمیز و خوب توصیف می کند از تبدیل آیین برادری به مراسم گفتمان برادری شیعه و اهل سنت طی ۲ سال قبل و فواید آن گفت.

حجت الاسلام احمد نجنو اضافه کرد: آیین برادری ۲ سال است که به گفتمان تبدیل گشته و با محوریت نماینده ولی فقیه در استان، سال قبل در کرمان و سال جاری در قلعه گنج اجرا شد. بزرگان تشییع و تسنن در این آیین در کنار هم می نشینند و مسائل و اختلاف سلیقه ها را در مسائل مذهبی و فقهی بررسی می کنند.
با علمای شیعه در نشست برادری تفاهم داشتیم
ابراهیم جناب روحانی اهل سنت فعال در شهرستان ریگان اظهار داشت: در کارگاه های تخصصی که ذیل همایش گفتمان برادری تفاهم خوبی بر سر مسائل با علمای شیعه داشتیم و مسائل مهمی عنوان شد.

وی اضافه کرد: در این کارگاه ها کمبودها و نیازهای مهم مورد بحث و بررسی علمی قرار گرفت و همه طرف ها روی مسائل اجماع داشتند.
وی که خویش را امیر جماعت تبلیغات اهل سنت در شهرستان ریگان معرفی نمود با اشاره به نشست های موفق و موثر برداری بین شیعه و سنی اظهار داشت: این نشست ها در ایجاد وحدت بین مسلمانان بسیار موثر است و سبب ناامیدی دشمنان اسلام می شود.
مشکلات شیعه و سنی را باید خودمان حل کنیم
امام جمعه اهل سنت شهر رَمِشک در شهرستان قلعه گنج کرمان هم اشاره کرد: مشکلات بین شیعه و سنی را باید خودمان حل نماییم و اجازه ندهیم شبکه های رسانه ای معاند ورود یا آنها را تجزیه و تحلیل کنند. وجود اختلاف مسئله ای طبیعی است چونکه اختلاف در اصول نیست بلکه در فروع است؛ این اختلافات هم از زمان پیامبر اسلام (ص) وجود داشته است.


وی با اعلان اینکه در میان خود خاندان (ع) هم اختلاف نظر در بعضی مسائل عقیدتی وجود داشته است اشاره کرد: اصل اسلام بسیار مهم می باشد و تاکید هر شیعه و سنی باید بر حفظ و تبلیغ اصل اسلام باشد.
مولوی چاهانی با اشاره به روایتی از حضرت علی (ع) در نهج البلاغه اظهار داشت: حضرت علی هم فرمودند که تفرقه اندازی را از میان بردارید، باآنکه در زیر عمامه من باشد.
امام جمعه اهل سنت رمشک همینطور با اشاره به برگزاری یازدهمین همایش گفتمان برادری اهل سنت و تشیع در استان کرمان، این همایش را خوب و موثر توصیف و بیان نمود: همایش در پنج کارگروه تخصصی با موضوعات مختلفی همچون فعالیت شبکه های رسانه ای افراطی و هم راهکارهای دفع جوانان از آنها برگزار شد.


گفتمان برادری چالش های وحدت مسلمانان را رفع می کند
پژوهشگر دینی و دبیر کارگاه تخصصی گفتمان برادری کرمان هم بر ضرورت وحدت بین تشییع و تسنن اصرار کرد و اظهار داشت: نشست گفتمان برادری وارد مسائل جامعه شناختی و اساسی وحدت اسلامی شد که از این روش میتوان خیلی از چالش های بین مسلمانان را رفع کرد.
حجت الاسلام مهدی مسائلی اضافه کرد: گفت و گوها در آیین گفتمان برادری بین متولیان، سیاسی نبود و ابعاد سیاسی کمتری داشت.
فواید وحدت مذاهب برای نسل جوان بیان شود
محمد درافشان فعال فرهنگی و مذهبی اهل سنت در شهرستان قلعه گنج کرمان با اشاره به خصوصیت های خوب یازدهمین نشست گفتمان برادری این استان اظهار داشت: فواید وحدت مذاهب اسلامی باید برای نسل جوان تشریح شود. وحدت بین شیعه و سنی تنها به حرف خلاصه نمی گردد، بلکه این وحدت را باید به صورت عملی هم دید.
وی با اشاره به برگزاری نشست آیین برداری بین علمای شیعه و سنی استان کرمان گفت: این نشست ها برای مخاطبان بسیار مفید می باشد و از نقطه نظرات هر ۲ طرف استفاده می شود.
فعال فرهنگی و مذهبی اهل سنت شهرستان قلعه گنج بیان نمود: کارگاه هایی که در حاشیه همایش برگزار شد از نقاط قوت نشست های وحدت سال جاری بود که مطالب موردبحث نمونه های عینی وحدت بین شیعه و سنی را از صدر اسلام تا دوران معاصر نشان می داد.
اختتامیه و وحدتی که منحصر به یک هفته نیست
مراسم اختتامیه این همایش هم بامداد پنجشنبه (دیروز) با حضور مدیران طیف های مختلف همراه بود؛ اعضای شورای تأمین استان، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب، برخی مسؤلان سازمان تبلیغات اسلامی و مسؤلان محلی.
فرماندار قلعه گنج ابتدا ضمن خیرمقدم و گزارشی کلی از دو روز همایش در این شهرستان، تریبون را به نماینده ولی فقیه در استان کرمان سپرد.
امت اسلامی اهل افراط و تفریط نیست
نماینده ولی فقیه در استان کرمان هم تعادل و وحدت را همچون مشخصه های مهم امت اسلامی خواند و اظهار داشت: امت اسلامی امتی است که در آن نه افراط و نه تفریط راه ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی اضافه کرد: پرهیز از افراط یعنی دوری از نگاه انحرافی مشرکانه و پرهیز از تفریط هم یعنی این که انسان از لاابالی گری دوری می کند.

وی با اعلان اینکه امت اسلام امت تعادل در روش، منش و فکر است، وحدت را دیگر مشخصه امت اسلامی خواند و اظهار داشت: وحدت یعنی همراهی، همدلی و هم جهت بودن حول محور واحد.
امام جمعه کرمان در ادامه با اعلان اینکه ما مسلمانان تشیع و اهل سنت امت پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) هستیم و در این راه باید با وحدت و تعادل عمل نماییم اظهارداشت: امت اسلام اهل فکر و اندیشه است و نژاد، زبان و رنگ پوست را به رسمیت نمی شناسد.
هزینه های مادی و معنوی جمهوری اسلامی در مناطق سنی نشین
استاندار کرمان هم که از دیگر سخنرانان مراسم پایانی این همایش بود اظهار داشت: جمهوری اسلامی بیشترین هزینه مادی و معنوی را بین امت ها و سرزمین هایی داده است که بیشترین ساکنان آنها با افتخار، برادران و خواهران اهل سنت ما هستند.
علی زینی وند اضافه کرد: نمونه حاضر این مسئله که بسیاری از آن فاصله نگرفته ایم، مرور زندگی و اقدامات سردار شهید سلیمانی هم در داخل کشور در حوزه های مناطق سنی نشین و هم جبهه مقاومت و کشورهای جهان اسلام است.
وی در ادامه با سایر خدمات رسانی جمهوری اسلامی که بدون توجه به مذهب یا دیگر مسائل انجام می شود اظهار داشت: هیچ تفاوتی در خدمت رسانی نباید داشته باشیم که در غیر اینصورت ظلم به جمهوری اسلامی است و تمام زیرساخت ها در مناطق سنی نشین استان کرمان جزو اولویت ها در تخصیص اعتبارات قرار دارند و این وظیفه ماست.
هم افزایی همیشگی امت اسلامی
سخنران بعدی مراسم پایانی این همایش مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی کشور بود که ضمن تشریح جزئیات این دوره از این همایش و کیفیت برگزاری آن، به نکات دیگری مثل این که هفته وحدت موقعیتی برای فقط بیان حرف های قشنگ نیست بلکه باید دنبال هم افزایی همیشگی امت اسلامی بود اشاره نمود.
حجت الاسلام محمدتقی سیفایی که معتقد بود جریان تحجر و غرب زدگی خوشبختانه از بین رفته اما جریان اسلام آمریکایی به نام انقلابی گری در کشور درحال باز تولید است اشاره کرد: امروز یک جریان به اسم انقلابی گری همان حرف های طاغوتی گذشته را بازتولید می کند، این جریان از بین نرفته و در چارچوب اسلام آمریکایی خویش را نشان میدهد.
وی گفت: معنای زندگی شیعه و سنی در کنار همدیگر کف مسئله وحدت است اما برای رسدن به آن چیزی که مقام معظم رهبری فرمودند وحدت شاهراه رسیدن به تمدن اسلامی است، به افق هایی بزرگتر، هم افزایی واقعی و صادقانه و نه همایش و نمایش نیازمندیم.
مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی کشور اظهار داشت: این که به همایش ها برای تحقق وحدت اسلامی بسنده نماییم یک خطای بزرگ است، هفته وحدت اسلامی برای حرف های قشنگ نیست و باید در این هفته فکر نماییم چگونه یک سال آینده ما با هم افزایی امت اسلامی همراه باشد چونکه تا این جایگاه هنوز خیلی فاصله داریم.
وی افزود: باید با تلاش جدی، صادقانه و نداشتن هراس از هزینه دادن در این مسئله، به مقوله وحدت اسلامی ورود کنیم؛ شیعه زمانی که تلاش فراوانی می کند و آبروی بسیاری هم هزینه کرده بنابراین بایستی حرفی جدی و محق در روی زمین بزنیم.
سیفایی اشاره کرد: مسئله وحدت اسلامی و ضرورت پایبندی به آن عرصه هزینه دادن است و ما به دنبال امتداد این مسیر هستیم که این مسیر اگر واقعی ادامه پیدا کند حتما متحمل هزینه هایی می شود.
وی اضافه کرد: علمای امت اسلامی در آیین گفتمان برادری روی مسائل واقعی خود فکر و گفت و گو کردند و به چاره مشترک رسیدند.
تنها راه تحقق تمدن مبین اسلامی
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی هم تمدن مبین اسلامی را عالی ترین آرمان جامعه اسلامی خواند و اظهار داشت: در ایران یا هر کشوری، شیعه یا سنی بتنهایی نمی توانند تمدن مبین اسلامی را بسازند.
حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری اضافه کرد: این تمدن مفهومی است که حداقل ۲ مفهوم همچون امت واحده و دیگری اتحادیه کشورهای اسلامی را به همراه دارد.
وی افزود: امت واحده یک فراملت است، یعنی مفهومی جمعی بالای سر ملت هاست که همه را به وحدت تبدیل می کند؛ این واحد دیگر ملت نیست و مفهومی فراملت دارد و همه جوامع اسلامی را در سرتاسر جهان شامل می شود.
شهریاری اظهار داشت: هیچ لغتی مهم تر از کلیدواژه تمدن مبین اسلامی در رابطه با جوانان وجود ندارد، این عالی ترین آرمانی است که ما و شما بعنوان جامعه اسلامی باید به آن دقت کنیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: تمدن مبین اسلام مولفه هایی دارد که بدون همکاری شیعه و سنی، طوایف، فرقه های اسلامی و همکاری و هم افزایی حاصل نمی گردد.
و آخر بخش این همایش هم قرائت بیانیه نهایی بود که قرائت و در آن ضمن توجه بر لزوم حفظ وحدت امت اسلامی بر برگزاری چنین نشست های در تبیین و گسترش تقریب مذاهب تاکید شد.


منبع:

1400/08/08
08:47:20
5.0 / 5
685
تگهای خبر: آموزش , ادیان , اسلام , اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱