قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

دریافت های انسانی برای زیستنی نورانی

دریافت های انسانی برای زیستنی نورانی

قائم: گرامیداشت روز میلاد انسان كامل، پیامبرعادل و روز میلاد نور امكان، امام انسان، جعفرصادق ( كه درود خدا بر ایشان باد) با یادداشت هایی از چهره های علمی و فرهنگی در گروه نخبگان خبرآنلاین.



ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد
دل رمیده ما را رفیق و مونس شد
نگار من كه به مكتب نرفت و خط ننوشت
به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد
درباره آنان كه عقل خلقت اند و نور خالق برای مخلوق اند چه می شود نوشت. و مگر این نوشته های عقل استدلالی ما، اصلا توان بازگویی حقیقت را دارند. كه فرمود:
كرشمه تو شرابی به عاشقان پیمود
كه علم غافل افتاد و عقل بی حس شد
راه استدلالی بااینكه از مقدمات حركت انسانی است برای شكوفایی راه تكامل عقل به سمت نور معنویت انسان كامل، اما درك مقام آن وجود نورانی، تنها اندكی به دست می آید و آن هم با عمل صالح و اقدام و اصلاح درون خود و بیرون جامعه؛
ما در این مختصر البته با پای چوبین استدلالیان، ادای احترامی كرده ایم به دو مقام انسان كاملی كه در قلم ما نگنجند. گرچه « قلم» و «كلمه» نیز از نور وجوی ایشان است. كه نخستین وجودی كه خالق، خلق كرده است نور «محمد»است( كه درود خدا بر او باد)؛ و «نور» او عین «كلمه» است و «قلم».
برای گرامیداشت و شادباش، با دو گروه از یادداشت چهره های علمی و فرهنگی انتشار یافته در گروه نخبگان خبرآنلاین به استقبال این روز بزرگ رفته ایم.

در گروه اول یادداشت هایی كه كوشیده اند اندكی از دریافت های بشری ما را برای زیستنی الهی و فهمیدنی محمدی و جامعه ای نبوی، آشنا كنند:
غلامرضا اعوانی، چهره ماندگار فلسفه ایران، در یادداشتی با عنوان «عقلی كه برای همه بشر آفریده شد»، بحثی فلسفی دارد درباره مقام خلقت و ولایت پیامبر خاتم
محسن اسماعیلی، استاد دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در یادداشتی با عنوان «لطف بی پایان»، اشاره ای كرده است به هدایت نبوی و دو گروه از دلدادگان پیامبر خاتم
محمود حكیمی، محقق و نویسنده پیشكسوت، در یادداشتی با عنوان «اسرائیلیات در زندگی نامه های پیامبر(ص) »، هشداری داده است به نویسندگان و محققانی كه آثاری درباره پیامبر نوشته اند.
علی اكبر اشعری، مدیر پیشكسوت فرهنگ نیز در یادداشتی با عنوان « رمزگشایی رفتار پیامبر(ص) در داستان»، دو نكته ظریف را برای داستان نویسان درباره پیامبر خاتم، یاداور شده است.

در گروه دوم یادداشت های انتشار یافته در وبلاگ های نخگان در خبرآنلاین، چهار چهره علمی و فرهنگی كوشیده اند اندكی آموزه های صادق آل محمد(درودخدا براو) را ترسیم كنند:
نصرالله پورجوادی، استاد فلسفه دانشگاه به بررسی تفسیری منسوب به امام جعفرصادق(ع) پرداخته كه از قرن دوم قمری به امروز ما رسیده است.
هادی انصاری، عضو فرهنگستان علوم پزشكی، در یادداشتی با عنوان «جنبش علمی و فرهنگی تشیع جعفری»، مروری بر تحولات فرهنگی و علمی ای داشته كه ششمین امام انسان داشته است.
احمد مسجدجامعی، مدیرپیشكسوت فرهنگی نیز در یادداشتی با عنوان «مكتبی درمقابل خشونت و تندروی» به تحلیل فرهنگی و تاریخی از مجموعه آموزه های مكتب امام صادق(ع) پرداخته است.
محمدهادی موذن جامی، محقق علوم اسلامی، در یادداشتی با عنوان « 40 شاخص برای شناخت رفتارهای محبت آور و دشمنی آور» به مرور چهل حدیث اخلاقی از امام صادق(ع) پرداخته است.
اینان البته همه مصداق آب دریا را اگر نتوان چشید است كه به قدر تشنگی باید چشید. امید كه بتوانیم به رهیافت هایی عمیق و بلند از معارف انسان ساز الهی دست یابیم.
/6262


منبع:

1398/08/27
14:38:45
5.0 / 5
4318
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲