قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت
زاكانی در دومین نشست خبری عنوان كرد

بیشترین مهاجرت از تهران در سال ۱۴۰۰ به استان البرز

بیشترین مهاجرت از تهران در سال ۱۴۰۰ به استان البرز

به گزارش قائم، شهردار تهران بامداد امروز دومین نشست خبری خویش را برگزار و به تشریح عملکرد ۲۰ ماهه شهرداری تهران پرداخت.


به گزارش قائم به نقل از ایسنا، بامداد امروز علیرضا زاکانی شهردار تهران نشست خویش را در مجموعه باغ هنر واقع در اراضی عباس آباد پیرامون اعلام آخرین برنامه ها و تشریح عملکرد شهرداری در ماه های گذشته برگزار کرد.
وی با اعلان اینکه دقیقاً امروز ۲۰ ماه از حضورم در مجموعه شهرداری تهران می گذرد، اظهار داشت: باید در جلسه امروز پیرامون عملکردمان صحبت نماییم و هم افق های فراروی مدیریت شهری را بیان نماییم.
شهردار تهران با اعلان اینکه اگر ما یک سه گانه را مد نظر قرار دهیم باید بگویم که این سه گانه، شهر، شهروند و مدیریت شهری مد نظر ما است و اظهار داشت: خدمتگزاری مدیریت شهری به مردم سبب افزایش رضایت آنها و توسعه شهر می شود و ما این مساله را قبول داریم.

بخشی از پروژه های پایتخت را از زیر خاک بیرون آوردیم
زاکانی با اعلان اینکه ۲۰ ماه پیش که مدیریت شهری را تحویل گرفتیم عملا همه پروژه های عمرانی خوابیده بود و حتی بخشی از پروژه های عمرانی که در ارتباط با مدیریت اسبق شهری بود زیر خاک مانده بود و خاک روی آن ریخته بودند، اظهار داشت: مثل میدان فتح که پل ها را از زیر خاک بیرون آوردیم.
وی با اعلان اینکه ما با ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی روبرو بودیم که عدد ماورایی است که دغدغه مدیران ما این بود که چگونه از پس این وزنه بر بیایند، اظهار داشت: شهردار قبلی در یک برنامه تلویزیونی به صراحت گفته بود که شهری که با چنین بدهی روبرو است دیگر نباید از آن انتظار کارهای بزرگ داشت؛ اما ما این گونه فکر نکردیم و در شرایطی که پروژه های عمرانی خوابیده بود و شهر از فرسودگی رنج می برد تلاش کردیم که اقدامات موثری انجام دهیم.

بیشترین مهاجرت از تهران در سال ۱۴۰۰ به استان البرز بود
شهردار تهران همینطور به مشکلات ترافیک، آلودگی هوا و بد مسکنی در پایتخت اشاره نمود و با اعلان اینکه ما یک میلیون کمبود مسکن در تهران داریم و شرایط به سمتی رفته بود که مردم به مهاجرت معکوس فکر می کردند، اضافه کرد: بیشترین مهاجرت از تهران در سال ۱۴۰۰ به استان البرز بود که این رقم اسفناک است.

زمان تحویل شهرداری تهران زیرساخت های شهری فرسوده بود
وی با اعلان اینکه ما در حالی شهرداری را تحویل گرفتیم که زیرساخت های شهری فرسوده بود و عملا شرایط مناسبی نداشت، افزود: این اتفاقات در شهر، در کنار بی عدالتی و فاصله بسیار زیاد شمال و جنوب حکایت از آن داشت که باید کار بزرگ و تحولی را در دستور کار قرار دهیم و این شرایط را در کنار موضوعات شهری بگذارید که پرونده های زیادی وجود داشت. همچون مبحث کن، نفر آباد، فدائیان اسلام و... که زخم کاری بر پیکر تهران بود و حکایت از آن داشت که باید کار بزرگی برای تهران نماییم.

از سال ۹۱ دوره سقوط صدور پروانه شروع شده بود
شهردار تهران با اعلان اینکه وقتی وارد شهرداری شدیم دیدیم که دو سال و نیم است که بدنه شهرداری در تنش مالی بودند و حتی در سال ۹۹ سه ماه قرض گرفته بودند، اظهار داشت: علت این تنش های مالی این بود که از سال ۹۱ دوره سقوط صدور پروانه شروع شده بود و از صدور ۳۱ هزار پروانه به صدور کمتر از ۶۰۰۰ پروانه در سال ۱۴۰۰ رسیده بودند و به تبع آن درآمد شهرسازی هم کاسته شده بود و آثار آنرا در شهر نشان می داد.

فرسودگی شدید امکانات شهرداری در زمان ورود به مدیریت شهری
وی ضمن اشاره به فرسودگی شدید امکانات شهرداری در زمان ورود به مدیریت شهری اظهار داشت: حمل و نقل عمومی تهران نه تنها فرسوده بود بلکه با کمبود شدید هم مواجه بود. بگونه ای که از ۱۱ هزار اتوبوسی که باید تهران داشته باشد ۱۸۵۰ اتوبوس به ما تحویل دادند و ۶۸۰۰ ون کاملا فرسوده بودند و بنا بر این اساسا عرضه خدمات با اقتصاء توانمندی هایی که به ما داده بودند، سخت بود.

با رویکرد روح و جسم شهر در جهت آرامش و آسایش مردم گام برداشتیم
زاکانی با اعلان اینکه از طرف دیگر مردم انتظارات به حقی داشتند و ما باید پاسخ مناسبی به آنها می دادیم، اظهار نمود: دوستان قبلی علاقه داشتند که تهران را گران اداره کنند و شرایط را به سمتی برده بودند که برخی شهروندان بر مبنای صرفه و صلاح خودشان میل به مهاجرت معکوس داشتند، اما زمانی که ما مدیریت شهری را تحویل گرفتیم به خودمان گفتیم که ما میراث دار بخش خوب و بد هستیم و باید عملکرد خوب را پاس داشته و برای حل میراث بدمان رویکرد جدیدی اتخاذ نماییم که تلاش کردیم مسئولیت پذیر باشیم و به مردم پاسخگو باشیم و با یک رویکرد شدید و توجه به روح و جسم شهر در جهت آرامش و آسایش مردم گام برداشتیم و تلاش کردیم عملکرد خودمان را درست انجام دهیم و به دیگران هم کمک نماییم تا در نهایت مردم در آرامش و آسایش باشند.

به جز تحول نمی توان معضلات شهر تهران را حل کرد
شهردار تهران در ادامه با تکیه بر این که نگاه تحولی به شهر تهران و تغییر رویکردها تبدیل به سند جامعی در حوزه های مختلف خواهد شد، افزود: در همین راستا هر هفته به یکی از دانشگاه های تهران می روم و به شکلی آنچه که بعنوان رویکرد و پروژه های شهرداری تهران است را به بحث می گذاریم و بدین سان ما به استقبال نقد می رویم و برای خود حقی برای اشتباه کردن را قائل نیستیم. بطور قطع به جز تحول نمی توان معضلات شهر تهران را حل کرد.

شهرداری تهران از نهادی خدماتی به نهادی اجتماعی تبدیل می شود
وی ادامه داد: در یک بخش از تحول ناظر به مدیریت شهری قرار است که شهرداری تهران از نهادی خدماتی به نهادی اجتماعی تبدیل گردد. در حوزه تحول کالبدی مواردی همچون بد مسکنی، عدم توزیع مناسب خدمات، ترافیک، آلودگی هوا و... مد نظر قرار می گیرد و نوسازی با تاکید بر مدار حمل و نقل و معماری ایرانی اسلامی در دستور کار قرار می گیرد تا شهری الگو را عرضه نماییم.
به قول شهردار تهران، در بعد دیگر شهرداری تهران به تحول ناظر بر تحول نرم به سبک زندگی که اساس آن بر مشارکت با مردم است می پردازد و در نهایت تحول هوشمند که ظرفیت های بسیاری همچون نمایشگاه دائمی نوآوری و ایجاد شهرک علم و فناوری تهران به مساحت ۲۰۰ هکتار در بوستان ولایت و کارخانه سیمان ری را به ظرفیت های شهر تهران می افزاید و بدین سان هویت های اقتصادی، اجتماعی، فناوری و... را در تهران به ارمغان خواهیم آورد.

تحقق ۱۴۳ درصد منابع شهرداری تهران را در سال ۱۴۰۱ تجربه کردیم
وی افزود: در حوزه مالی در هفته اول از شروع به کارمان در مدیریت شهری جدید از تنش مالی خارج شدیم، بشکلی که در سال ۱۴۰۰، ۹۹ درصد تحقق منابع را تجربه کردیم و در سال قبل هم ۱۴۳ درصد تحقق منابع را تجربه کردیم که بینظیر بود. این در حالی است که تمام پروژه های شهر را فعال کردیم. بزرگراه یادگار امام، بزرگراه شهید بروجردی و شهید شوشتری که فاز اول آنها سال جاری افتتاح می گردد. همینطور در سال قبل ۳۳ کیلومتر مترو با ۱۱ ایستگاه به بهره برداری رسید و سال جاری هم ۲۲ کیلومتر از مترو به بهره برداری خواهد رسید و همه این موارد بدون تکیه بر بودجه دولتی و امکانات محدود شهر رقم خورد و بر مبنای مولدسازی و مشارکت این اقدامات انجام شده است.
وی تصریح کرد: خط ۳، ۴، ۶ و ۷ مترو در حوزه توسعه ای فعال می باشند. خطوط ۹ و ۱۰ سال جاری عملیاتشان آغاز و خطوط ۸ و ۱۱ هم سال آینده آغاز خواهد شد. بدون شک تلاش شد با ارتباط و تعامل مسیر درستی را در توسعه و پیشرفت شهر طی نماییم.
شهردار تهران افزود: موضوعات در ارتباط با محله ونک، کن و اسلام آباد در کمیسیون ماده ۵ مصوب و در حوزه شهرسازی بعد از ۱۰ سال با رشد صدور پروانه مواجه شدیم و پروژه های بزرگی همچون شهید متوسلیان اقدامات شان در حال انجام می باشد تا از ماه آینده آغاز شود.

بدیهی های شهر به اهرم تغییر شهر تبدیل شد

افزایش ۶۸ درصدی صدور پروانه در حوزه بافت فرسوده طی سال قبل
وی با اعلان اینکه در آستانه یک حرکت بزرگ هستیم و برای ۲۰ ماه گذشته خدمت مان پاسخگو هستیم، اظهار نمود: ما از هر تهدیدی فرصت ساختیم بشکلی که بدهی های شهر به اهرم تغییر شهر تبدیل شد و از آن فرصت ساختیم. سال قبل ۶۸ درصد افزایش صدور پروانه در حوزه بافت فرسوده را تجربه کردیم که بسیار نویدبخش است.
ادامه دارد...


1402/02/11
11:46:46
5.0 / 5
389
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳