قائم فرهنگ مهدویت
قائم : فرهنگ مهدویت

روشی ساده و ارزان برای تشخیص یون های سمی نقره

روشی ساده و ارزان برای تشخیص یون های سمی نقره

محققان آزمونی را طراحی كردند كه به سادگی می تواند یون های سمی نقره را كه برای انسان و محیط زیست خطرناك می باشد را شناسایی كنند.



به گزارش قائم به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، گاهی نشت یون های نقره در محیط می تواند خطرناک باشد، تفکیک یون های نقره از نانوذرات نقره در محیط کاری دشوار است. اخیرا روشی ساده و ارزان برای تشخیص یون های نقره در محیط عرضه شده است.
محققان دانشگاه تگزاس شمالی آزمونی را طراحی کردند که به سادگی می تواند یون های سمی نقره را شناسایی کند، یون هایی که در غلظت های بالا برای انسان و محیط زیست خطرناک می باشد.
نانوذرات نقره به علت داشتن خواص آنتی باکتریال بسیار شناخته شده اند و در محصولات مختلفی به کار گرفته می شود. اما با گذشت زمان، یون های نقره می تواند از محصولات به محیط اطراف نشت کند.
سرکار مارپو از محققان این پروژه می گوید: الان دانشمندان در حال مطالعه چگونگی انتقال نانوذرات نقره از محصولات به محیط زیست هستند. در یکی از مطالعات، دانشمندان به بررسی چند نوع بسته بندی مواد غذایی پرداختند که در آنها از نانوذرات نقره استفاده شده بود. در این بسته بندی ها، زمانی که ماده غذایی اسیدی وجود داشت، حرکت نقره از بسته بندی به سمت مواد غذایی در مدت زمان ده روز، قابل اندازه گیری بود. در واقع پس از گذشت تنها ده روز، یون های سمی نقره مشاهده شدند.
توانایی تمایز بین وجود نانوذرات نقره و یون های نقره اهمیت زیادی دارد، این قابلیت هم برای تعیین میزان سمیت و هم برای تشخیص زمان لازم برای نشت یون های نقره از نانوذرات به محصولات مهم می باشد. این اطلاعات می تواند تأثیر زیادی روی محیط بگذارد.
در حالی که آزمایش هایی برای تعیین وجود نقره در یک ماده وجود دارد، اما هیچ راه سریع و ساده ای برای تعیین این که آیا نقره به صورت نانوذرات است یا یونی، وجود ندارد.
این روش جدید که فناوری آن به صورت پتنتی به ثبت رسیده به محققان کمک می نماید تا با حساسیت بالا و در سطح غلظت کمتر از ppm بتواند این کار را انجام دهد.
مارپو می گوید: سیستم های مولکولی ماکروسیلیک مبتنی بر طلا می تواند بعنوان سنسور استفاده شده و با یون های نقره برهم کنش داشته باشد. ما از یک کمپلکس طلای فسفرسانس استفاده کردیم تا نه تنها یون های نقره را به صورت انتخابی در مقابل نانوذرات نقره تشخیص دهیم، بلکه با مشاهده تنها رنگ می توان اظهار داشت که کدامیک، یون نقره یا نانوذرات، در محیط وجود دارد.
نتایج این پروژه در چارچوب مقاله ای با عنوان Detection and Quantification of Free Silver Ions within Silver Nanoparticles در نشریه ACS Applied Materials & Interfaces به چاپ رسیده است.


منبع:

1399/04/30
14:31:49
5.0 / 5
2595
تگهای خبر: سفر , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱