وزیر علوم:
دانشگاه ها شرایط را برای رشد علمی یاوران علمی فراهم نمایند
قائم: وزیر علوم اظهار داشت: اگر می خواهیم دانشگاه های ما بستر مناسبی برای نخبه پروری، نخبه گزینی و نخبه گماری باشند، باید قدر همه افرادی که در این مجموعه زحمت می کشند را بدانیم.
به گزارش قائم به نقل از دانشگاه تهران، محمدعلی زلفی گل در ششمین جشنواره تجلیل از کارمندان نمونه دانشگاه تهران در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، اظهار داشت: ما دانشگاه افتخارآفرین تهران را نماد و نمود آموزش عالی کشور می دانیم، بنابراین نوع نگاه ما به دانشگاه تهران کاملاً متفاوت است؛ اعتقاد ما این است که علمدار آموزش عالی کشور، دانشگاه افتخارآفرین تهران است و این دانشگاه باید هدایتگر بخش آموزش عالی در عرصه های مختلف باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تکیه بر کار جمعی در دانشگاه، اظهار نمود: در یک مراسم در ارتباط با تقدیر از دانشمندان و برجستگان کشور در حضور رئیس جمهوری عرض کردم که وقتی در تیم فوتبال یک بازیگر گل می زند، باید بداند که آن گل فقط متعلق به خودش نیست؛ اگر او توانسته گل بزند، یک مجموعه ای از بازیگران شامل مربی و آنالیزور و حتی نیروهای خدماتی و راننده زحمت کشیده اند تا تیم را برای بازی مهیا کنند و یک گل به ثمر بنشیند. در دانشگاه هم همینطور است.
زلفی گل اضافه کرد: در عرصه علمی هم وقتی یک استاد، استاد نمونه و دانشمند برجسته می شود یا در جشنواره ها رتبه می آورد و یا دانشجویی رتبه کسب می کند و به مقامات عالیه علمی می رسد، باید بداند که مجموعه ای زحمت می کشند و این بستر را مهیا می کنند تا استاد و دانشجو بتوانند به رشد و بلوغ علمی برسند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اگر می خواهیم دانشگاه های ما بستر مناسبی برای نخبه پروری، نخبه گزینی و نخبه گماری باشند، باید قدر همه افرادی که در این مجموعه زحمت می کشند را بدانیم. استاد برجسته دانشگاه باید بداند که نیروی خدماتی، کارشناس و مدیر اداری و هر کدام از یاوران علمی دانشگاه، دست به دست هم می دهند تا اتفاق مهمی بیفتد و موفقیتی حاصل شود.
زلفی گل افزود: اگر نوع نگاه این گونه باشد، آن وقت هر عزیزی را که در دانشگاه نقش آفرین است قدر می دانیم و برای زحماتش ارزش ویژه ای قائل هستیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خطاب به کارکنان دانشگاه اظهار داشت: مردم عزیز ما فرزندان خویش را تحویل عضو هیأت علمی و یاوران علمی می دهند و انتظار دارند مانند فرزند خود به آنها نگاه کنید.
وی تصریح کرد: دانشگاه با بقیه وزارت خانه ها و ادارات تفاوت ویژه ای دارد، چون فرهنگ دانشگاهی فرهنگ خاص خودش است. در دانشگاه از نگهبان عزیز دم در تا کارشناس و راننده و هر کدام از کارکنان بخش های اداری، همه نقش معلمی و تربیتی دارند.
زلفی گل عنوان کرد: همه کارکنان، از نیروی انتظامات دانشگاه تا راننده ای که در دانشگاه دانشجویان را جابجا می کند باید بدانند که شیوه برخوردشان با دانشجو بگونه ای باشد که نقش معلمی و آموزشی داشته باشد. در دانشگاه، شیوه رفتار هر بخشی با هر سمتی و با هر درجه ای از سواد، نقش تربیتی دارد. در این حوزه، انتظار از اعضای هیأت علمی دارای جایگاه خاص خود است و البته انتظار از یاوران علمی هم خیلی بالاست.
وی خطاب به استادان و یاوران علمی دانشگاه اظهار داشت: اگر دوست دارید با فرزندان ما در مدرسه و دانشگاه برخورد شایسته ای شود، ما هم باید با فرزندان مردم همین گونه برخورد نماییم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تکیه بر این که در دانشگاه باید بستر رشد را برای همه مهیا نماییم، اضافه کرد: از نگاه وسیع معاون برنامه ریزی و توسعه منابع و هیأت رئیسه دانشگاه تشکر می کنم که گفتند همکاران وقتی رشد علمی دارند و مدرکی دریافت می کنند، نسبت به اعمال آن مدرک اقدام می شود. این اقدام بسیار شایسته است؛ البته باید هدایت هم صورت گیرد تا کارکنان در رشته های مورد نیاز دانشگاه ادامه تحصیل دهند.
زلفی گل تصریح کرد: اگر نیرویی بعنوان یاور علمی در دانشگاه استخدام شده و مستعد است و می تواند رشد علمی شایسته داشته باشد، حتما باید شرایط را برایش مهیا نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب