اجرای قانون کپی رایت، کلید پشتیبانی از تولیدکنندگان داخلی است
قائم: یوسف وندی می گوید بدون اجرای صحیح قوانینی همچون قانون کپی رایت، نمی توان انتظار داشت تولیدکنندگان داخلی هزینه های سنگینی برای خرید کاراکترهای ایرانی بپردازند.
مهدی یوسف وندی مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری تجاری سازی محتوا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تولیدکنندگان ایرانی در سالیان اخیر پیشرفت های قابل توجهی داشته اند، اما برای حضور پررنگ تر آنها باید دو موضوع اساسی مورد توجه قرار گیرد. اول این که باید بپذیریم نوشت افزار علاوه بر این که یک کالای فرهنگی است، یک محصول اقتصادی و تجاری نیز شمرده می شود. بدین جهت نباید انتظار داشته باشیم که تولیدکننده به تنهایی تمام بار فرهنگی این حوزه را به دوش بکشد.
وی اضافه کرد: لازم است نهادهایی مثل صداوسیما یا وزارت ارشاد زیرساخت های لازم را برای پشتیبانی از تولیدکنندگان فراهم آورند تا دیده شوند و تشویق به استفاده از محتواهای ایرانی روی محصولات شان شوند.
مدیرعامل خانه خلاق و نوآوری تجاری سازی محتوا اظهار داشت: ایجاد بستر دیده شدن نخستین قدم کلیدی در این راه است. دومین موضوع، اصلاح قوانین کلان مانند اجرای جدی قانون کپی رایت است. بدون اجرای صحیح این قوانین، نمی توان انتظار داشت تولیدکنندگان داخلی هزینه های سنگینی برای خرید کاراکترهای ایرانی بپردازند، درحالی که دیگران از کاراکترهای خارجی رایگان استفاده می نمایند. چنین شرایطی رقابت را برای تولیدکنندگان داخلی دشوار می کند و توان اقتصادی آنها را محدود می سازد. با فراهم کردن این دو پیش نیاز، بطور قطع می توان شاهد رشد و موفقیت بیشتر تولیدکنندگان ایرانی در این زمینه بود.
وی اضافه کرد: یکی از راه حل ها بطور قطع در عرصه قوانین و حمایت های دولتی مطرح می شود، اما قسمتی از این راه حل ها باید در بخش خصوصی عملیاتی شود. ما بصورت جدی روی بررسی «مجوزهای شرکت های بین المللی» تمرکز کرده ایم تا بفهمیم چگونه این کمپانی ها توانسته اند بدون حمایت دولت های محلی، شخصیت ها و محصولات شان را در کشورهای دیگر معرفی و ترویج کنند. در این راه، به یک فرمول جذاب دست یافتیم که با راه اندازی سایتی به نام «پروانه» آغاز به اجرا کردیم. این سایت که یکی از پروژه های زیرمجموعه شرکتی به نام «پروانه» است و تعداد خیلی از طرح های ایرانی را به تولیدکننده های داخلی می فروشد. برای دستیابی به سطح عملکردی مشابه مجور شرکت های خارجی، بازهم نیازمند قدم های بیشتری هستیم و آمار منتشره نشان دهنده یک حرکت امیدوارکننده در امتداد نزدیک شدن به آن هدف است.
یوسف وندی اظهار داشت: هدف ما ایجاد یک پلت فرم است که بتواند تمام کالاهای صنعتی و خدماتی را که قابلیت استفاده دارند، در یک بستر قانونی و مجاز عرضه نماید. گاهی متوجه می شویم محصولی که به عنوان یک کالای قانونی عرضه می شد، در حقیقت قاچاق بود. امیدواریم نهادهای نظارتی و انتظامی بتوانند جلوی چنین کارهای غیرقانونی را بگیرند، برای اینکه قاچاق یک مسئله جدی است.
منبع: qawem.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب